""

Keven, meclis konuşmasında çiftçilerin sorunlarını dile getirdi « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 16:39

Keven, meclis konuşmasında çiftçilerin sorunlarını dile getirdi

CHP Milletvekili Ali Keven, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında çiftçilerin sorunlarını dile getirdi.

Keven, meclis konuşmasında  çiftçilerin sorunlarını dile getirdi
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2018 - 7:00

CHP Milletvekili Ali Keven, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında çiftçilerin sorunlarını dile getirdi.
Milletvekili Keven, çiftçilerin ürün fiyatlarının düşük olmasıyla ilgili yaptığı bir dakikalık konuşmasında ülke tarımının sorunlarına değindi.
Ülke tarımı ve Yozgat tarımı için çiftçilerimizin üretimden uzaklaştırılmamalıdır. Bunun için çiftçimiz ürettiği ürünün karşılığını alması gerekiyor. Çiftçimiz buğday taban fiyatının çok düşük olmasından yakınıyor.
Buğday fiyatı geçen seneden daha düşük seyrediyor. Neredeyse 7 kilo buğday karşılığında ancak 1 litre mazot ediyor. Bu fiyat düşüklüğü nohut ve mercimekte de söz konusu Çünkü çiftçimiz, Ekim için talasına ektiği nohutu hasadını yaptıktan sonra satmaya götürdğünde 3 lira 25 kuruşa ancak satabiliyor. Bölge çiftçimiz hububatta yaşadığı sıkıntıyı nohut ve mercimektede yaşıyor. .
Ayrıca TMO özelleştirilmek mi isteniyor. Sayın Tarım Bakanı’ nı bu konuda açıklama yapmaya davet ediyorum dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.