""

Kopukluk bitecek herkes ulaşabilecek « Yeniufuk Gazetesi

10 Mayıs 2024 - 00:20

Kopukluk bitecek herkes ulaşabilecek

Kopukluk bitecek herkes ulaşabilecek
Son Güncelleme :

09 Mart 2019 - 11:14

Yaklaşan seçimler öncesinde vatandaşa ulaşmanın en etkili yolu yazılı basındır. Bu işin ne kadar önemli olduğunu en iyi siyasetçiler bilmektedir. Bu bakımdan şu sıralar da gazete sütunlarında boy göstermeye devam ediyor.
Belediye başkanı adayları kendilerine sorular sorulara cevap vermek üzere uzatılan mikrofona yapacakları çalışmaları anlatırken, gördükleri olumsuzlukları da ifade etmektedirler…
Bu anlamda İleri Gazetesinde Mustafa Teker’in yaptığı haberden alıntı yaparak sohbete devam edelim…
MHP adayı Erdemir, Yozgatlılara herkesin ulaşabileceği bir Belediye vaat ediyor… Bu konuda şu ifadelere yer verilmiş; dünün dar imkanlarında Yozgat’a yapılması gereken her şeyi yapmanın mutluluğu içerisinde olduğunu, kendisinin bir gönül ve halk adamı olduğunun altını çizdi, “Rahatlıkla herkesin ulaşabileceği bir insanım” ifadesini kullandı.  Yozgat’ta 2004 sonrası Yozgatlıların belediyeden 15 yıl boyunca yakınlığı, ilgiyi, samimiyeti ve sahiplenmeyi göremediğini vurgulayan Erdemir, “Mehmet Erdemir’in tekrar aday olmasıyla halkımız oyunu rahatlıkla  verebileceği, güvendiği, inandığı, verdiği sözün takipçisi olan bir isim olan Erdemir’e verebilir.”
MHP adayı Mehmet Erdemir’in bir diğer vaadi ise, göreve seçilmesi durumunda ilk olarak Yozgat Belediyesi’ni Yozgat halkıyla barıştırmak. Belediyenin şu anda Yozgat halkından kopmuş, belli bir siyasi fikrin, belli bir partinin belediyesi konumuna girmiş olduğunu iddia eden Erdemir, “Vatandaş bu konudan çok dertli… Ben buna son verip yine orayı tüm halkın belediyesi yapacağım” dedi.  Mehmet Erdemir, Yozgat halkının tümünü siyasi fikri, inancı, mezhebi ve meşrebine göre ayırmadan tümünü kucaklayacağım diyor.
Bir önceki gün de Demokrat Parti Belediye Başkanı adayı Abdullah Doğan ile yapılan röportajda da Doğan, Belediye Başkanı seçilmesi durumunda, ilk olarak adalet sıkıntısını çözeceğini vurguladı. Adalet konusunu somut hale getirmenin zor olduğunu da hatırlatan Doğan, “Lakin şehirde herkesin şikayet ettiği bir şey var aslında” dedi. İlk olarak uzlaşma yönüne gideceğini belirtti. Doğan, “Mesela Büyük Cami altında bir keşmekeş var, taksici esnafının kaldırım ve park yeri şikayeti var. Bunlar rutin olarak uğraşılacak şeylerdir. Bunlar proje değildir zaten. Ama proje haline getirdiğim şeyler de var” dedi.
Doğan’ın bir başka önemli gördüğü konulardan birisi de ulaşım. Bu konuda şehirde problemler bulunduğunu söyleyen Doğan, “Mesela Yozgat’a son yıllarda çok fazla kırmızı ışık uygulaması yapıldığını görüyorum” diye konuştu. Elektrikler kesildiğinde, sinyalizasyonların çalışmadığında daha akıcı bir trafik görüldüğünü hatırlatan Doğan, “Şehir içi trafiği yeniden düzenleyeceğim. Avrupa’dan aldığım modeller var. İsviçre’de yerinde gördüğüm trafik uygulamalarını Yozgat’ta çok rahat hayata geçirebiliriz. Yozgat’ı ikiye bölen ana yolumuz var. Çevre yolu yapılması şart Bu hükümetle alakalı lakin biz de üzerimize düşenin fazlasını yapacağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.