""

Küçük üretici de ‘infak’a muhtaç « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 09:31

Küçük üretici de ‘infak’a muhtaç

Küçük üretici de ‘infak’a muhtaç
Son Güncelleme :

08 Eylül 2021 - 18:01

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Alanı’nda, İnfak Derneği Yozgat Şubesi’nin etkinliğine tanık oldum.  Yozgat Belediyesi’nin siyasi tercihidir verebilir.

Sözlükte ‘infak’ kelimesinin karşısında; “Müslümanların, yardıma ihtiyacı bulunan kimselere maddi anlamda yardımda bulunmasıdır.” yazıyor. Yani kelimenin özü yardım.

Bu tanımdan sonra esas konumuza geleyim. İlimiz yüksek platoda olan tahıl, bakliyat ve küçükbaş hayvancılık ağırlıklı üretimi olan bir ildir. Sebze meyve üretimi ilimizde on binde 1 olan tarımsal bir konudur. Sebze, meyve yetiştirmeye pek önem vermeyiz ve coğrafyamızda mevcut karasal iklim özellikleri de sebze meyve üretmeye uygun değildir. Eylül ayı ortasından itibaren don riski mevcuttur. O nedenle sebze meyve üretimi ilimizde “yetti bitti” şeklinde tanımlanır. Evet, sebze meyve üretimimiz bu tanımlamadaki gibidir. İlimiz bin 300 m yüksekliktedir. Merkeze bağlı ve içinden Bişeközü Çayı’nın geçtiği Musabeyli Boğazı, Musabeyli, Topaç ve Dayılı köylerinde sebze, meyve üretimi yapan çiftçilerimiz mevcut. Küçük ölçekte üretimini yaptıkları salatalığı, domatesi, fasulyeyi veya erik, elma, armudu, büyük cami ve müze etrafında satarak gelir elde etmek istiyorlar. Haklılar. İlimizdeki bu küçük üreticileri eski Buğday Pazarı meydanında değerlendirmek şarttır.

Sayın belediye başkanı; üreten bu insanlar ürettiklerini satmak istiyorlar. İnfak Derneği’ni Cumhuriyet Alanı’na taşırken, dededen – atadan köylü ve üreticilere de destek veriniz. Bu küçük üreticiler eski Buğday Pazarı’nı şenlendirir.

AKP zihniyeti küçük üreticileri desteklemeyi pek sevmiyor. Küçük üretici olmadan büyük üretici olmaz. Sebze meyve üretip, köşe başlarında nafakasını arayan Yozgatlı hemşerilerime selam olsun.

Belediye başkanı küçük üreticilere karşı ‘infak’ı göstermelidir.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.