""

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son üzerine acı bir rapor – 17 « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 22:00

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son üzerine acı bir rapor – 17

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i  Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son  üzerine acı bir rapor – 17
Son Güncelleme :

03 Aralık 2023 - 17:32

ÇÖZÜM NE?
I) Türkiye sınırları bayrağı ve resmi dili korunmalıdır. Kürtlerinde vatandaşlık hakları da teminat altına alınmalıdır. AB kriterleri dikkate alınmalıdır.
II) AB’nin yerinden yönetimi ciddi olarak ekonomik kaynaklara bağlı olarak valiler seçimle gelmeli 4 yılda bir seçip 2 yılda bir referandumla halkoyuna gidilip çalışıp çalışmadığı test edilip yerel parlamentolar güçlendirilip yerli çözümlere ve 90 yıldır kaynak tüketen merkezi idarenin aptal yönetiminden vazgeçilmelidir. Ama valiyi halk seçti diye uzun vadeli ayrı bir devlet yapılanması hayali içinde olmak olmaz. Ve siyasetin insan odaklı olması şarttır. Ve adil bir seçim sistemi barajın %2 indirilmesi son 30 yılda olduğu gibi yazboz tahtası olmayan AB standardında seçim sistemi
III) PKK’ya kesin bir af. İmralı adasında Abdullah Öcalan’a daha rahat yaşayacağı ve iletişim kuracağı bir ev hapsi.
IV) Önce devlete ait kamu arazileri olmak kaydı ile Ceylanpınar Tarım İlçe Müdürlüğü başta olmak üzere tüm kamu arazileri ekilip biçilmeyen çok toprağı olan ağaların elindeki toprakları bedeli karşında alınarak bölgenin topraksız insanlarına dağıtılması ve üretimi arttırmak amacıyla toprak reformu.
V) Zekat, para sahiplerinin servetinin 1/40’dır. Ülkedeki tüm zenginler bu zekatı verecek. Kürt olup da batıda yaşayanlar 2/40 servetlerini kardeşlik vergisi, bölgenin zenginliği için yatırım yapılmasında kullanılacaktır.
1. Sivas -Divriğide adam gibi bir demir fabrikası, Elazığ’da dünyanın en büyük krom kompleksi
2. Mardin Mazıdağ’da NSP-TSP gübresi üretecek gübre kompleksi, Siirt’te bakır kompleksi
3. Şırnak’ta kömüre dayalı termik santral
4. Batmanlı Rafinerisi’nin rehabilitasyonu ve benzin üretimine geçilmesi
5. Tüm bölgenin sulu tarıma geçmesini sağlamak ve çiftçiyi üretim artışı sağlamak için eğitmek.
6. Mayınlı arazileri, taşlı arazileri temizleyip topraksız bölge insanına dağıtmak.
7. Doğuda ve güney doğuda şehir merkezlerinde kalmış ranta dönüşmüş askeri alanlarının sınırlara taşınması ve bu rantı artmış bu arazileri savunma sanayinde ve bölgenin kalkınmasında kullanmak. Ve mayınlı arazilerin kesinlikle askerler tarafından temizlenmesini sağlamak. Askerin halkla kaynaşmasını sağlamak.
6. Bölgenin kalkınması için iyi yetişmiş ve Kürtçe konuşan, işini, insanı ve ülkesini seven devlet adamlarına görev vermek. Diyarbakır merkezli çözüm merkezi yaratmak.
7. Akil adamları tespit edip başta İsmail Beşikçi gibi yürekli, bilgili akil adamları TV’ye çıkartıp hem Türk’ün hem Kürdün rehabilitesi için çalışmak. Bu işi akılla çözmenin fikri temelini ruh temelini hazırlamak. Yeri gelirse kansız ayrışmayı da oturup konuşmak.
8. Özellikle çok politize eğitimsiz bölgede yaşayan Kürt gençlerine bölge haricinde yaşayan Kürtlerin yaşadığı il ilçelerde nüfus oranlarını bilgilendirmek. Bu insanlarda doğuya gelirse ne olur düşüncesini yaymak.
9. Samimiyetle Anadolu’ya demokrasi gelmesi için uğraşmak ve herkesin ırkçılıktan uzaklaşmasını sağlamak.
10. 90 yıldır ordu ile arası hiç barışmayan Kürtleri ordu ile barıştırmak için özellikle güneydoğuda taşlı arazilerin temizlenmesinde askeri kullanarak düşman gördüğü askeri onun ekmeği için çalıştığını göstermek.
11. Akdeniz’den Dicle’ye, tüm Suriye’ye kadar 5 m yüksekliğinde duvar çekilsin. Fırat’ın başında tüm araçlar yol kontrolünden geçilsin ve Habur kapısı arada sırada kapatılıp Barzani’ye de şeytanın da olduğu arada elektriğini kesip iman tazelemek lazım ve Barzani’nin Türkiye’deki parasal tüm işleri şirketleri takip edilmelidir.
Kaybedecek hiçbir mal varlığı olamayan derdini anlatamayan bir gençlik ve bunu ırkçılıkla kullanan PKK’dır. Bu genç fındık toplamaya gider, pancar çapalamaya, domates toplamaya, pamukta, karpuzda, bakliyat elemelerinde en pis işleri bunlar yapar. Kot taşlayıp ciğerleri biter. Tuğla yapar sigortası yok, sosyal güvencesi yok. Bir gün iş bulsa 3 gün bulamaz. TV’de sokakta iyi yaşamı görür özenir ama yaşayamaz. PKK idealine kapılıp dağa çıkar ölür. Cenazesi dağda kurda kuşa yem olur, bir mezar taşı bile olmaz.
Bir tarafta ise cenazeleri bando ile defnederiz sonra bu vatan bölünmez diye hava atarız. Sonra bu vatan bölünmez diye kendimizi tatmin ederiz. İki taraf da düşmanlığı büyütür de büyütür. Sorun adam gibi üretip paylaşım sorunudur. Buda demokrasi içerisinde insanca kalkınma sorunudur.
KCK bir devlet yapılanmasıdır. Yüzyıl önce haritayı çizen emperyalistler 4 parçaya ayrılmış Kürtleri bir devlet çatısı altında toplama fikridir. Ve bu düşüncenin sahibi ABD’dir. Almanya’dır. Fransa’dır. İngiltere’dir.
(Hasan Aslan Nurdoğdu – Makalelerle Yozgat kitabından) Sürecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.