""

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son üzerine acı bir rapor – 19 « Yeniufuk Gazetesi

28 Nisan 2024 - 00:47

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son üzerine acı bir rapor – 19

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i  Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son  üzerine acı bir rapor – 19
Son Güncelleme :

10 Aralık 2023 - 16:48

Bugün PKK’ya katılımın %30-40’ı Suriyeli Kürtlerden oluşmaktadır. Tarihsel süreç içerisinde Suriye’ye göçen Şeyh Said’in, Koç Giri isyanının – Ağrı ve Dersim isyanlarına katılıp Suriye’ye kaçanların torunları hınçla kindarlıkla intikam almak arzusuyla Türkiye’ye saldırmakta ve PKK’ya katılmaktadırlar. Türkiye’de yaşayan toplam 14-15 milyon Kürt’ün 5 milyonu PKK’ya destek vermektedir. Bunun %80-85’i doğuda %20 batıda yaşayanlar geride kalan yaklaşık 10 milyon Kürt’ün çoğu %70’i AKP ye %20’i CHP’ye %10’u da MHP’ye oy vermekte ve Türklerle birlikte yaşamı arzu etmektedir. Şiddeti kullanan örgütlü PKK bu kitleyi taciz etmektedir. Yaşam kutsaldır. Tek başına bireyler böyle organize bir gücün karşısında duramazlar can tatlıdır. PKK kendine karşı duran tüm Kürtleri kurulduğundan beri öldürerek gelmektedir.
Özgür iradesi ile birlikte yaşama arzusu içinde olan tüm vatandaşlarımız birlikte yaşayarak bir millet oluşturmaktayız. Anadolu’ya sığınmış milyonlarca göçmen Anadolu mayasında milletleşmiştir. BDP son seçimlerde %6 oy almıştır. Bu 2,5 milyondur. Oysa tüm Türkiye’de 15 milyona yakın Kürt vardır. % 60’ı batıda %40’ı doğudadır.
Doğudan batıya gelen tüm taşıtlar Erzincan’da, Malatya Kömürhan Köprüsü’nde, Adıyaman’da ve Urfa Birecik’de Fırat’ı geçerek batı illerine giderler. Bu 4 köprüde çok ciddi polis- jandarma kontrolü yapılmalıdır. Batıda patlayan bombalar silahlar ve uyuşturucu bu köprüleri geçerek gelmektedir. Birlikte yaşam arzusunda insanı aynı zamanda güvenli yaşamı da arzu etmektedir. Oysa teröre destek veren militanlar ve sempatizanlar rahat ve huzurlu bir Türkiye’yi arzu etmemektedir. Ve kullandıkları terörle Türkiye’yi yıldırmayı hedeflemektedirler. Bu sıkı denetimler devlet olmanın kitleler üzerindeki ciddiyetini gösterir ve ayrılıkçı destursuzlara da böyle devam ederseniz Fırat’ın Doğusuna hapis edilirsiniz duygusunu vermelidir.
Özellikle PKK’ya destek vermeyip de gönülden destekleyenler bir yol ayrımındadır. Suya Sabuna dokunmadan yaşayamazsınız. Taraf olun ya birlikte demokratik bir ortamda kardeşçe yaşayacağız ya da yolları aşıracağız.
ABD, BOP projesi ile Orta Doğu haritasını yeniden çizeceğini hiç gizlemiyor. Ankara buna karşı çıkmanın mümkün olmadığını biliyor. Özellikle Kerkük petrolünden ganimet alır da yıllık 60 milyar dolar petrole ödediğimiz paradan kurtulabilir miyiz? Arzusu ile AKP, ABD politikalarına onay vermektedir.
İngiliz emperyalizmi 1910’larda Ermeni milliyetçilerini kullandı bolşevikler ve Kemalistler başarılı olunca Ermeniler ortada kaldı. Bu tarihi gerçeği bilmeyen Kürt milliyetçileri ABD tarafından kullanılmaktadır. Arapları sattılar, sıra Türklerde ve Acemlerdedir. Kürtler bu bulanık Orta doğu ortamından bir devlet çıkartma arzusundadır. Tarihi yeterince bilmeyen ve yorumlayamayan ırkçı Kürtlere bir uyarıdır.
Kürt coğrafyası devlete vergi vermemektedir. Bilakis batıdan toplanan vergiyi doğuya çekmektir. BDP’nin %50 üzerinde oy aldığı kaç vilayeti var? Oralarda kamuoyu araştırılması yapılarak bilgilendirme toplantıları yapılarak denize çıkışı olmayan bir devlet yapılanmasında gündelik ihtiyaçlarınızı ne ile temin edebileceksiniz? Ve ne üretiyorsunuz? Bunu soralım. Batı emperyalizmine karşı bölge ülkeleri Türkiye, İran, Irak, Suriye iş birliği yapmalıdır. BOP batı emperyalizmin son haçlı saldırısıdır.
PKK’nın hedefi 4 parçalı Kürt devletidir. Buna ulaşmak kolay değildir. Kürtlerin yarısında fazlasının yaşadığı Fırat Nehri batısında ve Murat Nehri’nin kuzeyinde hiçbir il merkezi yoktur. Silvan saldırısı sonucu PKK’nın dört ayak üzerine oturduğu gözükmüştür.
1 – Kandil silahlı kanat en etkili grup
2- Siyasi Kanat Avrupa’da yaşayan Kürtlerin organizasyonu ve paranın kontrolü burada
3- BDP ve STK’lar Türkiye’deki siyasal oluşumu yaratmaktadır. Her gün şovlarını izlemekteyiz. Ayrı yaşamı arzu eden ve barış lafıyla öten lafazanlar.
4- İmralı Öcalan dili burnuna yetmeyen ama kitlesel önder konumunda olan zat.
Silahlı kanadın oluru olmadan silahın bırakılması terörün bitmesi mümkün değildir. 30 yıl dağda çile çekmiş bu insanlar bir günde silahı bırakmaz. Bunlara ne verilecek?
15 milyonu Türkiye’de, 7 milyonu İran’da, 6 milyonu Irak’ta, 2 milyonu da Suriye’de olmak üzere toplamda 30 milyonun üzerinde bir nüfusla birleşik sınırlarda yaşayan bir halkı yüzyıl önce devletsiz bırakan emperyalizm, bugün mü hatırladı? Emperyalizmin derdi bu coğrafyaya hakim olmak ve imkanlarım sömürmektir. Bu kontrolü sağlamak için Kürt kartını oynamaktadır. Destursuz Kürtlerde bu işin bedava askerleridir. Ama bedel tüm Kürtlere, Türklere, Araplara ve Acemlere çıkacaktır.
Çok başlı çok farklı sesli bir Kürt hareketinde Ahenk yoktur tabandaki büyük kitle daha ne istediğini bilmiyor, kafa da yormuyor. Silahlı kanat ne emrederse Siyasi kanat, sempatizan onu uyguluyor.
Vuruyor, kırıyor, yakıyorlar ve şiddet tek sermayeleri. Ve şunu söylüyor Gerilla vura vura Kürdistanı kur. Ama bunun için de bol miktarda öl.
Karşımızda, Osmanlı’nın 2. Selim’le merkezleşme hareketi ile Hristiyanlardan cizye alamadığı için başkaldıran, güçleri kırılan beylerin torunları, Hamidiye Alayları ile talan etmeyi yaşam biçimi haline getirmiş eşkıyaların torunları, Koç Giri isyanı ile dedeleri katledilenler, Şeyh Said isyanı ile sürülenler, Suriye’ye kaçanların torunları Ağrı ve Dersim isyanlarının mağdurlarının torunları, Maraş ve Malatya mağdurlarının çocukları, 12 Eylül mağdurları…..
Kürt toplumunda yoğun olarak yaşanan intikam alma duygusu atalarının öcünü almak ve bunu ulus devlet arzusuyla birleştirmek çok ciddi kırılmalara sebep olacaktır. BDP’nin – PKK kadroları soy olarak incelendiğinde (Babası kimdi? Dedesi ne yaptı?) yukardaki gerçekler ortaya çıkar. Bir acı gerçek daha vardır. Yaşam arzusu kutsaldır. Daha önce Hristiyan olup da Osmanlının zoruyla Müslüman olan soylar günümüzde de halen mevcut. Taraf gazetesi yazan Markar Eseyan’ın çok ilginç tespitleri vardır. Çok derin bilgilere sahip olduğuna inandığımız eski tarih kurumu başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun bu konuda detaylı bilgiler vermesini gerektiğine inanıyorum.
Erivan’daki Ermeni Soykırım Müzesi’nin girişinde şöyle yazar;
“Kürtlerden kanımızı Türklerden toprağımızı alacağız.”

(Hasan Aslan Nurdoğdu – Makalelerle Yozgat kitabından) Sürecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.