""

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son üzerine acı bir rapor – 20 « Yeniufuk Gazetesi

28 Nisan 2024 - 12:02

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son üzerine acı bir rapor – 20

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son üzerine acı bir rapor – 20
Son Güncelleme :

14 Aralık 2023 - 18:19

BDP’nin etkili adamı Mardin Hamidiye alayı sorumlusu Hüseyin Kanco’nun torunu Ahmet Türk, gazetelere beyanat verip “Atalarımız Ermenileri ve Süryanileri katletmiştir. Özür diliyoruz.” diye samimi bir itiraf da bulunurken doğruyu yapmıştır. Bu doğrudan sonra bir şey daha talep edilir: “Ver hakkımı!”
Özellikle Mardin bölgesinde 1915’lerde Midyat’ta yetimhanede 1800 Hristiyan çocuğu kim katletti?
Basındaki Ermenilerle ilgili olaylar tek sütuna ufak ufak verilir. Ama ABD Los Angeles’ta ellerinde Osmanlı tapularıyla 3. kuşak Ermeniler aşağıdaki mülklerin kendilerine iadesini istemektedirler.
1 -Erzurum Kongre Binası (Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada atıldı)
2- Sivas Kongre Binası (Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada atıldı)
3- Çankaya Köşkü (Ankaralı Tiftik tüccarı Ohannes Kasapyan’a ait.) Cumhurbaşkanlığı makamı
4- Adana incirlik ABD üssü arazisi.
Bu talepler Türkiye’de herkesin bildiği yerlerle ilgili taleplerdir. 1915 Ermeni tehcirinin 100. yılı 2015‘dir. Turpun büyüğü Türk’e ve Kürt’e o zaman çıkacak. Benden söylemesi.
Anayasaya içinde yerini bulamayan ve nasıl işleyeceğini belli kurallara bağlanamayan Kürt Parlamentosu – DTK- KCK boş işlerdir. PKK kitleyi diri tutmak için terörü diri tutmaktadır. “Diyarbakır’da özerklik ilan ediyoruz” diye özerklik olmaz.
Kürtlerin çoğunlukla yaşadıkları illerde talep edilen federasyon talebi ise şu gerçeği ortaya çıkarır. Federasyon dışarısında kalan batıda yaşayan Kürtlerle bağınız kopar ve buralarda çoğunlukla yaşayan Türkler haklı olarak aralarında yaşayan Kürtlere şunu derler; “Gözünüz aydın devletiniz kuruldu oraya gidin” ve gereği için şiddet uygulamaya başlarlar ise günlük hayat Kürtlerin azınlıkla yaşadığı bölgede ciddi güvenlik sorunu yaşatır. Ve devlet bu politikayı sahiplenirse yandı gülüm keten helva.
Özerklik aslında Kürt için 2. sınıf statüdür. Kürtlere Türkiye’nin neresinde “Ev alma!” “İş yapma!” diyen var? ABD – AB PKK ile Türkiye’ de huzuru bozmak istemektedir. Kürt coğrafyası vergi ödememektedir. Devletin bölgeye götürdüğü yatırımlarda PKK, tehdit ile istihdama kalkınmaya engel olmaktadır.
KCK ile PKK devrimci halk savaşım başlatmak Kürt kitlesiyle devlet güçlerini karşı karşıya getirmeyi planlamaktadır. ABD’nin telkini ve dayatması ile elde edilecek Kürt Özerkliğini çatışma veya kargaşa süreçlerinden geçerek ayrışmayla son bulacağını hesaplıyorlar. Ve bu özerklik talebi silahla dayatılıyor. O da derin ayrılıklara sebep olmakta ve birlikte yaşamı dinamitlemektedir. Üreten batı bölgelerinin ürünleri doğuya gitmediği gün doğu fiilen stop eder.
Kandil; “32 yılda 50 bin kaybım var, kan verdim. Ben savaştım bunun siyasetini ben yaparım. Kürtleri de ben yönetmeliyim.” diyor. Bu ruh hali ne Kürde ne Türk’e fayda getirmez. Kandil kendisinin tasfiye edileceği korkusuyla ölümüne savaşmaktadır. 2012’nin son aylarında Hakkâri ve Şırnak bölgesindeki çatışmalar bunun kanıtıdır.
Kavganın bitmesi, kanın durması için Türkiye Cumhuriyeti’nin adı da değiştirilse mesele hallolmayacaktır. Tespitim odur ki ayrılıkçı Kürtlerin tüm derdi çalışmadan otorite olmaktır.
PKK profesyonel kaçakçıların ve katillerin işvereni konumundadır. Geçimini bundan sağlayan yüzbinler vardır. Hem Türkiye’de hem Avrupa’da uyuşturucu kaçakçıların %95’i Kürt kökenlidir.
PKK 2,5 milyon oy alan en az 6-7 milyon insanın ortak idaresinin desteğinin silahlı gücüdür.
Şırnak, Hakkâri, Tunceli ve Van’ın tüm dağlık bölgeleri barajlarla göletlerle doldurularak militanların geçişleri engellenmelidir. Özellikle Hakkâri.
TSK doğuda ihtiyaç duyduğu tüm inşaat işlerini kendi yapsın. TSK şehir merkezlerinde kalmış bugün rant kaynağı olmuş tüm gayrimenkulleri satıp daha ucuz arazilere yerleşmelidir. TSK şehir merkezlerin dışına çıkmalıdır. Güneyde ise tüm birliklerini mayınlı arazilere konuşlandırmalıdır. Mayınlı arazileri kesin kez TSK temizlemelidir ve Suriye sınırını 50 cm eninde 5 m yüksekliğinde bir perde beton duvar çekilmelidir.
Kuzey Irak Kürtleri Irak’tan kopacak Suriye Kültleri özerklik ilan edecek. 2 parça birleşecek bu oluşum Türkiye’de ki Kürtleri daha da etkileyecek. Ve işin kırılma noktası Kerkük petrollerinden Türklere pay vereceğiz diye bölgeyi çekip Türkiye Cumhuriyeti’ni Kerkük’e çekip İran’la savaştırmak ABD’nin kesin hedefidir.
(Hasan Aslan Nurdoğdu – Makalelerle Yozgat kitabından) Sürecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.