""

Lekesiz: Şehirler medeniyetin aynasıdır « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 12:12

Lekesiz: Şehirler medeniyetin aynasıdır

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, Şehirlerin sosyal, kültürel ve mimari değerleriyle bir milletin zenginliği, medeniyetin aynası olduğunu söyledi.

Lekesiz: Şehirler  medeniyetin aynasıdır
Son Güncelleme :

08 Kasım 2016 - 7:00

AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, Dünya Şehircilik günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şehirlerin önemine değindi.
Lekesiz, şunları kaydetti: “Kadim bir kültürü olan Anadolu topraklarını geçmiş ile geleceği, sanatla mimariyi ve en önemlisi insan ile şehri bütünleştiren bir şehircilik anlayışını her zaman ilke edindik. Şehirler sosyal, kültürel ve mimari değerleriyle bir milletin zenginliği, medeniyetin aynasıdır. Her medeniyet, şehirlerin oluşturduğu maddi ve manevi zemin üzerinde doğup büyür. Şehirler medeniyetlerin hem beşiği hem de ilerleme kaynağıdır.
Bir millet sahip olduğu değerler birikimini şehirlerine kazandırdığı özellikler vasıtasıyla ortaya koyar. İçerdiği hayat tarzları, insan ilişkileri, üretim yapıları, doğal ve mimari özellikleriyle şehirler kendi özgünkimliklerinikazanmaktadır. Bizler, dünyanın ticaret, kültür, sanat ve din merkezi olan şehirlerini inşa etmiş ve yönetmiş bir millet olarak bugün de şehirlerimize sahip çıkmanın gayreti içindeyiz.
Bunu bir medeniyet perspektifi içinde gerçekleştirmek temel ilkelerimizden biridir.”
“AKParti iktidarı olarak şehrimizide şekillendirirken içinde yaşayan insanımızı medeniyetimizin özüne ve ruhuna uygun biçimde şehrimizle birleştirmeyeçalıştık. ”diyen Lekesiz, “Tarihi konaklarımızı yöresel zenginliklerimizi yeniden keşfettik.
Büyük sinemanın yeniden inşası ile geçmişi günümüze taşıyarak gelecek nesillere kültür mirası bırakmak istedik . Yeni terminal binamızla, yeni yollarımızla açılan yeni bulvar ve caddelerle yeni bir vizyon oluşturduk.Yaşanabilir bir Yozgat için parklarımızla yeşili bol temiz ve modern bir kent dizayn etme gayreti içinde olduk. Kapalı otopark, kapalı Pazar yeri, yeni tol çarşı AK Meydan projeleri, Spor vadisi gibi modern yapılarla şehrimizi buluşturma gayreti içerisindeyiz. Kentsel dönüşüm projemiz bu anlayış ve istikamet üzere bugün hızla devam ederken, şehirlerimizin tarihi ve kültürel dokusuyla uyumlu bir yapılanmanın gerçekleştirilmesi birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle Dünya Şehircilik Günü’nü kutluyor, yürüttüğümüz şehircilik çalışmalarının başarıya ulaşması dileğiyle şehirlerimiz adına sorumluluk alan kuruluşlarımızdabaşarılardiliyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.