""

Lösemili çocuklar için renkli etkinlik « Yeniufuk Gazetesi

15 Mayıs 2024 - 13:41

Lösemili çocuklar için renkli etkinlik

Yozgat Şehir Hastanesi, “Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında düzenlenen etkinlikle renkli bir gün yaşadı. Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, minik misafirlere moral vermek amacıyla renkli kostümlerle hastaneye renk kattı.

Lösemili çocuklar için renkli etkinlik
Son Güncelleme :

10 Kasım 2023 - 16:23

Çocuk ve Yaşam Öğrenci Topluğu tarafından organize edilen etkinlikte, öğrenciler Masal Kahramanları temalı kostümleriyle ortaya çıkarak, turuncu renk balonlar, boyama kitapları ve el boyama etkinliği düzenledi.
Lsemi hastalığı ve lösemili çocuklara dikkat çekmek, bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte; Sağlık Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Ayşe Şener Taplak danışmanlığındaki öğrenciler, hastane servislerinde ve polikliniklerde tedavi gören çocuklarla sohbet edip oyunlar oynayarak moral sağladılar. Etkinlik sırasında çekilen hatıra fotoğrafları, çocukların neşeli anlarını ölümsüzleştirdi ve ailelerini mutlu etti.
Doç. Dr. Ayşe Şener Taplak, “Lösemili çocuklar hayatlarının zorlu bir mücadelesiyle karşı karşıya. Onların güçlü yanlarını keşfetmek ve destek olmak, birlikte daha güçlü olmamıza olanak tanır. Unutmayalım ki anlayış ve sevgi, bu çocukların yanında durmamıza vesile olabilir.” dedi.
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan ise yaptığı açıklamada, “Hastanemiz kurulduğu günden bugüne çocuklarımızın her konuda yanında olmaya devam etmiştir. Lösemi hastalığı hakkında bugün hastalarımızı ve ailelerini bilgilendirdik. Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Sayın Ayşe Şener Taplak ve öğrencilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. Ferhat ÖZER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.