İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Afet Birimi tarafından Çayıralan Devlet Hastanesi’nde; Hastane Afet Planı (HAP) masa başı tatbikatı yapıldı.
Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Afet Birimi tarafından meydana gelebilecek afetlere karşı önceden önlem almak, afetlere karşı hazırlık yapmak ve personeli bilgilendirmek amacıyla Çayıralan Devlet Hastanesi’nde masa başı tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta, afet ve acil durumlarda nasıl hareket edileceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziki kapasite ve yeteneklerinin nasıl verimli kullanılabileceği test edildi.
Tatbikat sonrası yapılan açıklamada, hastanede olabilecek afet ve acil durumlarda hazırlıklı olunmasının büyük önem taşıdığı, bu sebeple belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştirildiği ve tatbikatın verimli geçtiği belirtildi.
