""

MAVi DERGiSi ÇIKTI « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:51

MAVi DERGiSi ÇIKTI

Sorgun Şehit Ahmet Alan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Mavi” dergisi Yunus Emre özel sayısı ile okuyucularıyla buluştu.

MAVi DERGiSi ÇIKTI
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2018 - 7:00

Geçtiğimiz yıl Necip Fazıl Kısakürek sayısıyla büyük beğeni toplayan Mavi, bu yıl konusun Yunus Emre olarak belirledi.
Yunus Emre’yi konu alan şiir ve yazılardan oluşan dergi, 44 sayfa ve renkli olarak hazırlandı.
İmtiyaz sahipliğini Okul Müdürü Seyit Özdemir’in yaptığı Mavi Dergisi’nin “Merhaba” başlıklı yazısında “Yeni bir dergi için bir araya geldiğimizde neye baksak onu gördük. Şiirde, makalede, romanda, tiyatroda, müzikte… Farklı seslerin ve yüzlerin birleştiği bir hayal ülkesiydi onun sesi. Köprülü, Tanpınar, Necip Fazıl, Yahya Kemal, Arif Nihat, Cemal Süreya ve daha niceleri… Hepsi onun ülkesindeydi. Kimi onun duru Türkçesinden, kimi evreni kucaklayan sevgisinden kimi dervişliğinden söz ediyordu. O herkesin ‘’Bizim Yunus’’u idi. Ve hep öyle kalacaktı.” denildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.