""

MHP hız kesmiyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:18

MHP hız kesmiyor

Milliyetçi Hareket Partisi 1999 yılında yapılan seçimlerdeki başarıyı tekrarlamak için gaza bastı.

MHP hız kesmiyor
Son Güncelleme :

18 Haziran 2018 - 7:00

1999 seçimlerinde 6 milletvekilinden 3 tanesini topladığı 104 bin oy’la meclise gönderme başarısı gösteren Milliyetçi Hareket Partisi aynı coşku ve ruhu 24 Haziran seçimleri öncesinde de yakalamayı başardı. Seçim çalışmalarına diğer partilerden önce başlayan MHP’nin hemen hemen gittiği her yerde büyük ilgi gören milletvekili adayları gördükleri bu tablo karşısında aynı sonuçları yakalayabileceklerinden kuşku duymuyor.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir dönemler kalesi olan Yozgat’ta 24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde ortaya çıkan tablo yeni bir şahlanışın habercisi olarak algılanmaya başladı.
LİSTEDE TAM İSABET
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi daha önce yaşanılan kırgınlıkların, bölünmelerin önüne geçmek için listede tam isabet kaydetti.
Hem tavanın, hem de taban tarafından kabul görebileceğine inandığı isimleri listeye dahil ederek diğer partilere göre öne geçen, seçim çalışma takvimini de öne çekerek aday adaylarını sahaya indiren Genel Merkez, Cumhur İttifakı konusunda da taviz vermeyen politikası ile olumlu bir hava yakalanmasına zemin hazırladı.
ADAY ADAYLARI 12’DEN VURUYOR
Partinin aday adaylarının seçim çalışmalarında yaptığı konuşmalarda dikkat çektiği konular vatandaşın da ruhunu okşuyor. Özellikle iktidar partisi milletvekillerinin bugüne kadar yaptıkları ve yapamadıkları icraatlar üzerinden yürütülen seçim çalışmalarının kabul görmesi, vatandaşın söylenilenlerin gerçeklik payını dikkate alarak sorun ve beklentilerini sıraladıkları seçim çalışmalarında ortaya çıkan tablo, 1999 yılında yakalanan başarının tekrarlanabileceği ihtimalini kuvvetlendirmeye başladı.
MHP REKOR KIRMIŞTI
Hatırlanacağı üzere Milliyetçi Hareket Partisi 1999 yılında yapılan seçimlerde Yozgat’ta rekor kırmıştı. 279 bin seçmenden 269 bin 813’ünün oy’unun geçerli sayıldığı seçimlerde aldığı 104 bin oy’la 6 milletvekili kontenjanının üçünü alan MHP’den Ahmet Erol Ersoy, Mesut Türker ve Şuayip Üşenmez Meclis’te Yozgat’ı temsil etmişti. Aynı seçimde ANAP’tan Lütfullah Kayalar, Fazilet Partisi’nden ise Mehmet Çiçek ve İlyas Arslan Meclis’e girme başarısı göstermişti. MHP’de hedef ortaya çıkan bu olumlu tabloyu değerlendirip 4 milletvekili kontenjanından en az ikisini Meclis’e taşımak olarak belirlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.