""

MHP Yozgat Milletvekili Adayı Yusuf Mertoğlu:Bozdağ’ın açıklamasında ancak 3 MHP, 1 AK Parti olabilir « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:54

MHP Yozgat Milletvekili Adayı Yusuf Mertoğlu:Bozdağ’ın açıklamasında ancak 3 MHP, 1 AK Parti olabilir

MHP Yozgat Milletvekili Adayı Yusuf Mertoğlu:Bozdağ’ın açıklamasında  ancak 3 MHP, 1 AK Parti olabilir
Son Güncelleme :

13 Haziran 2018 - 18:33

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Yeniufuk Gazetesi olarak Yozgat’ta siyasetin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Parti adaylarının, seçim çalışmalarını ve özel açıklamalarını gazetemiz Bayram Özel sayfamızda değerli okuyucularımızla buluşturduk.
İlk söyleşimizi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili 2. Sıra adayı Yusuf Mertoğlu, ile gerçekleştirdik. Sorduğumuz sorulara açık yüreklilikle samimi bir şekilde cevap veren Mertoğlu, Yozgat’ta seçimlerin en iddialı partisinin MHP olduğunu söyledi.
VATANDAŞIMIZIN PARTİMİZE İLGİSİ UMDUĞUMUZUNDA ÜSTÜNDE
Yeniufuk Gazetesi olarak, Yerköy ve köylerinde seçim çalışmasını takip ettiğimiz Mertoğlu, seçmenlerle yakın ilgisi, hoşgörüsü ve kurduğu samimi diyalog ile seçmelerin gönlünde ayrı bir yer edinmeyi başarıyor. Kendisinin de köyünden kopmadığını her fırsatta dile getiren Mertoğlu, vatandaşlara “Sizlerden biriyim, Yozgat’ın ve Yozgatlıların sorunlarını en iyi bilenlerdenim”diye olarınıza talibim diyor.
Söyleşimizde ise Mertoğlu, sorduğumuz sorularımıza şöyle cevaplar verdi:
Yeniufuk Gazetesi: Seçimlere az bir süre kaldı çalışmalarınızı değerlendirirmisiniz?
Yusuf Mertoğlu: “MHP olarak Yozgat’ta çok başarılı bir çalışma içerisindeyiz. Gitmediğimiz yerleşim yeri sıkmadığımız insan eli bırakmadık. Çok iyi bir başarı elde edeceğimize inanıyorum bu seçim çalışmalarında. Vatandaşlarımızın MHP’ye ilgisi çok iyi ve umduğumuzun üstünde diyebiliriz. Ben çalışmalarımda Yerköy’ün en uzak Kırıkkale sınırındaki Salmanlı bölgesine kadar gittim oraları gezdim. Aydıncık ve gece ise Kadışehri’ne gittim bütün her tarafı gezdik ve gezdiğimiz her yerde Yozgat merkezde ki vatandaşımızın demesiyle belli sorunlar aynı ve hala çözülemedi. Vatandaşımız iktidarın göçü önleyemediğinden Yozgat’ta ki yönetimden her bölgedeki insanın rahatsızlığı aynı ve MHP’ye büyük bir teveccüh görüyoruz buda bize çalışma azmimizi daha da güçlendiriyor.”
Yeniufuk Gazetesi: Ziyaretlerde seçmenlerin sizlerden ne gibi talepleri oluyor?
Yusuf Mertoğlu: “ Vatandaşlarımızın bizlerden en büyük isteği vekil seçildikten sonra onları unutmamamızı ve tekrar onlarla seçim çalışmalarındaki gibi ilgilenilmesini istiyor. Aradıklarında milletvekiline ulaşılırlık, sorun ve sıkıntılarla samimi bir şekilde ilgilenilmesini istiyor. Bunun yanı sıra devletimizin gücünün üretimi artırıcı çiftçimizi memnun edici yatırımlar ve sanayinin gelişmesine katkı sağlayıcı göçün önlenmesi istiyorlar. En fazla taleplerin başında işsizlik geliyor. Vatandaşlarımız, özellikle oğlum işsiz, gelinim işsiz kızım okulu bitirdi işe giremedi, evde geçim sıkıntımız çok diyen askerde oğluna para gönderemediğinden yakınan pek çok vatandaşımız var.”
Yeniufuk Gazetesi: Vekil seçildiğiniz takdirde nasıl bir vekil profili çizeceksiniz?
Yusuf Mertoğlu: “Ben önce vekil olduğumu ve asılın bana oy veren Yozgatlı vatandaşlarımızın olduğunu unutmayacağım. 24 Haziran’daki Yusuf Mertoğlu 25 Haziran ve sonrasında da aynı Yusuf Mertoğlu olacak. Vekil olunca hemen bir koruma zırhına bürünüp vatandaşlarımızdan uzaklaşmayacağım. Meclis çalışmalarının dışında Ankara’da ki işlerimi bitirdikten sonra her fırsatta Yozgat’ın merkezinden tutun ki Kadışehri’nin bir köyüne kadar Akdağmadeni’ne kadar seçmenlerimize Yozgatlıya ulaşıp onların sıkıntılarına nasıl çare bulabiliriz onun araştırmasını yapacağım. 24 Saat ulaşılabilir vekil olacağım. Benim telefon numaram ilk cep telefonu aldığım numaram belediye başkanlığımda hiç kapatmadım hiç değiştirmedim milletvekili seçildiğim takdirde aynı hattımı kullanmaya devam edeceğim.”
Yeniufuk Gazetesi: Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın bir konuşmasında yaptığı açıklamada Yozgat’ta “AK Parti 3 vekil CHP ise 1 vekil çıkarıyor” şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yusuf Mertoğlu: “Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’ın yaptığı açıklama ancak 3 MHP, 1 AKP olabilir. Ama bizim hedefimiz biliyorsunuz 4 sıfır MHP olarak mecliste Yozgat’ımızı temsil etmek istiyoruz. Ben daha önceki Genel seçimde 4. sırada aday adayı iken bu hızla çalıştım belki Sayın Bakan öyle bir şey düşünmüş olabilir. Bizler MHP olarak 4 tane vekil çıkartacak gibi çalışıyoruz.”
Yeniufuk Gazetesi: Adaylık sürecinde en büyük desteğiniz kim ya da kimlerdi?
Yusuf Mertoğlu: Ben aday olduğum zaman en büyük desteği ailemden gördüm. Köydeki evimizi açtım ve annem köyde kardeşim eşi ile birlikte köyde bana destek oluyorlar. Ayrıca vatandaşlarımızdan da tabiî ki ciddi derecede ilgi ve destek görüyorum. Yozgatlılarımızı bu iyi niyetine kadirşinaslığına güvendiğim için burada siyaset yapmak istiyorum. 2015’de ki çalışmalarım, Belediye Başkanlığı döneminde ki çalışmalarımdan dolayı destek veren insanları görüyorum. Büyük bir teveccüh var. MHP’de Belediye Başkanlığı yaptım 4. sıradan aday oldum listede olmadığım oldu ama ben fikre MHP’ye 1973 yılında üniversiteye adım attığımdan bugüne MHP’nin içindeyim. 2004 yılı Aralık ayında Sayın Genel Başkanımın izni ile aktif siyasete başlamak üzere merkez bankasındaki görevimden ayrıldım ve siyasette aktif bir şekilde görev yapıyorum. Sıralama aşamasında hiç bir kulis yapmadan hiçbir kimseye gidip boyun bükmeden hiçbir çalışmanın içinde olmadan dilekçemi verdim ve geldim 2. sıradana aday oldum. Şuan 1. sıradaki gibi 4. sıradaki arkadaşlar gibi çalışıyorum. Halkımıza güveniyorum. Bu vesile ile yapılacak seçimin ülkemize, devletimize, milletimize ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca Yeniufuk Gazetesine de bizlere böyle bir imkanı tanıdığı için teşekkür ediyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.