""

Milletvekili Keven’den mecliste Yozgat’la ilgili soru önergesi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:43

Milletvekili Keven’den mecliste Yozgat’la ilgili soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven Yozgat’ın sorunlarına ilişkin ve Yozgat’ta bulunan potansiyellerin değerlendirilmesine yönelik mecliste ilgili bakanlara bir dizi yazılı soru önergesi verdi.

Milletvekili Keven’den mecliste Yozgat’la ilgili soru önergesi
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2018 - 7:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven Yozgat’ın sorunlarına ilişkin ve Yozgat’ta bulunan potansiyellerin değerlendirilmesine yönelik mecliste ilgili bakanlara bir dizi yazılı soru önergesi verdi.
Keven’in daha önce seçim çalışmalarında da bahsettiği bu projelerden ilki kendisi de eski bir sporcu olduğu için sporla ilgili oldu. TBMM Başkanlığı’na sunulan soru önergesinde;”Yozgat Çamlığı’nda ülke sporcularına yönelik Kamp ve Eğitim Merkezi yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu. Ayrıca Yozgat’ta sporcu yetiştirmeye yönelik ne gibi planlarınız var diye devam etti.
Verilen soru önergelerinin ikincisi yine spor konusunda oldu. Çekerek Süreyyabey Barajı’nı su sporlarına yönelik kullanmayı düşünüyor musunuz diye soru önergesi veren Keven, burada inşa edilecek bir Su Sporları Gençlik Merkezi sayesinde spor müsabakalarının Çekerek ilçesinde yapılabileceğini belirtti.
Yazılı soru önergelerinin üçüncüsü Yozgat’ta bulunan termal su yataklarının iyi bir şekilde değerlendirilmesi ve termal turizmi canlandırmaya yönelik oldu. Ayrıca Yozgat’ta bulunan Kazankaya Kanyonu, Tavium Antik Hitit Şehri ve Kerkenes Harabeleri gibi turizm bölgelerinde günübirlik tesis yapılarak Yozgat turizm konusunda bir cazibe merkezi haline getirilecek mi diye sordu.
Soru önergelerinin bir diğeri de tarım konusunda verildi. Keven,”Yozgat çiftçisinin başlıca sorunlarından olan nohut ve mercimek fiyatlarında ki fiyat düşüşünü engellemeye yönelik ve bu durumu iyileştirmeye yönelik ne yapmayı düşünüyorsunuz?” diye Tarım Bakanı’na ulaştırılmak üzere soru önergesi verdi.
TBMM Başkanlığı’na sunulan yazılı soru önergesi son olarak Yozgat Şehir Merkezinden geçen karayolu ağında ki yol çalışmalarını ve bu yolların hangi tarihte tamamlanacağına yönelik oldu.
“Yozgat genelinde karayolu bölünmüş yol çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına yönelik ve şehir içi geçişinde yaşanan sorunlara yönelik ne yapmayı düşünüyorsunuz?” diye soruldu.
Keven, “Yozgat ile ilgili bütün sorunları 1 Ekim tarihinde Meclis tekrar açıldığında da ülke ve Meclis gündemine taşımaya devam edeceğim. Ayrıca bu soru önergelerime verilecek cevapları da kamuoyuyla anında paylaşacağım. Artık Yozgatlı sahipsiz değil.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.