Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli ve manevi değerlere bağlı Teknolojik ağırlıklı, mesleki eğitime ihtiyacımız var

Hak savunucuları dernek başkanı Hüseyin Durusoy, Eğitim sistemindeki amaç, ülkemiz ve milletimiz için insan yetiştirmektir. Eğitim Müfredatları kendi kültürümüzü geleneklerimizi, göreneklerimizi korumak ve geliştirmek üzere hazırlanmaktadır. İlkeleri ve Hedefleri olan milli şuur ve şahsiyete sahip gençler yetiştirebilmek eğitimdeki en büyük hedef olduğunu söyledi.

Hak savunucuları dernek başkanı Hüseyin Durusoy, Eğitim sistemindeki amaç, ülkemiz

Hak savunucuları dernek başkanı Hüseyin Durusoy, Eğitim sistemindeki amaç, ülkemiz ve milletimiz için insan yetiştirmektir. Eğitim Müfredatları kendi kültürümüzü geleneklerimizi, göreneklerimizi korumak ve geliştirmek üzere hazırlanmaktadır. İlkeleri ve Hedefleri olan milli şuur ve şahsiyete sahip gençler yetiştirebilmek eğitimdeki en büyük hedef olduğunu söyledi.
Başkan Durusoy yeni eğitim sistemi ile alakalı yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi; Bu hedefe ulaşabilmek için Çocuklarımızın her şeyden evvel: Kâinatın Yaratıcısını olan Yüce Allah’ı bilmesi, Nefsini, Dünyayı ve Ahireti Tanımasından geçmektedir. Gençlerimiz için Ahlak ve Maneviyatı esas alan, Tarihimize bağlı, gelenek ve göreneklerimizi muhafaza eden bir anlayışla, maddeci ve bencillikten uzak Milli ve Manevi değerleri öne çıkaran bir eğitim oluşturulmalıdır.
Okullarda, çocuklarımızın Kalplerini, Ahlak ve Maneviyatla, milli ve manevi değerlerle doldurmaz isek onları yanlışlardan, terör olaylarından, yıkıcı ve bölücü cereyanlardan, koruyamayız. Çocuklarımıza, edep, haya, iffet, namus, haysiyet, şeref kavramlarını öğretmezsek, onları kötülüklerden kurtaramayız. Çocuklarımıza Helal, haram, hak, hukuk, vatan, millet, anne baba, aile kavramlarını anlatamazsak onları terör örgütlerinden ve istismarcılardan koruyamayız.
Eğer çocuklarımıza, Allah ve Peygamber sevgisini, Kul Hakkını anlatamazsak, polisiye tedbirlerle onları taşkınlıklardan koruyamayız. Toplum da huzur ve güveni sağlayamayız.
Bu nedenle din eğitimi ve öğretimi, ülkemizin manevi kalkınması, milli birlik ve beraberliğinin, bütünlüğünün güçlenmesi için, kaçınılmazdır. Dini kurumlarımızın her türlü misyonerlik faaliyetlerinden ve etkinliklerinden uzak tutulması için bütün tedbirler alınmalıdır. Dinin her türlü istismarlardan kurtulması için, milletimizin bütün fertlerinin, bu gayri samimi girişimler karşısında, güçlü olması, birlik ve bütünlüğün sağlanması için toplumun aydınlatılması ve bilgilendirilmeleri zorunludur.
Bu günkü şartlarda, devletimiz tarafından dini ve değerler eğitimi veren, eğitim kurumları olan, Müftülüklerimize bağlı, Kuran kursları ile başta imam hatip okulları ve ilahiyat fakülteleri olmak üzere, devletin eliyle ve kontrolündeki dini kurumlar aracılığı ile gerçekleştirilmelidir. Bu sebeple imam hatip okullarının sayılarının artırılması, Bu okulların toplumun bütün fertlerine ulaştırılması zorunludur. İmam Hatip okullarının ve ilahiyat fakültelerinin eğitim kalitelerinin artırılması için her türlü tedbirlerin alınması gereklidir.
Çocuklarımızın, kendi dinini, gerçek kaynağından, öğrenme imkânından mahrum bırakılması Milletimize yapılacak en büyük kötülüktür. Milletimizin her ferdinin dini ve manevi değerleri en doğru bir şekilde bilmeleri ve öğrenmeleri hem hakkı hem de toplumsal gerekliliktir. Bilerek veya bilmeyerek milletimizin dini ve değerler eğitimini devlet kurumlarından almalarını desteklememiz şarttır.. Dini ve değerler eğitimi veren devlet kurumlarının karşısında veya engelleyici durumda olmak. Dinimize, devletimize ve milletimize yapılan en büyük kötülük olur.
Kalkınmada Ahlak ve Maneviyat esastır. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin her alanda kalkınma harekâtı’ nın baş unsuru insandır. İnsan unsuru ne kadar sağlam ahlak ve karakter sahibi olursa kalkınmada o kadar güçlü olacaktır. Kanunlar ve nizamlar ne kadar mükemmel olursa olsun onu uygulayacak olan insandır. İnsanın kalbine hak, adalet ve insan sevgisini yerleştirmeliyiz. Aksi takdirde haksızlık, hukuksuzluk ve istismar olur.
Ülkemizin ihtiyacı milletimizin beklentisi, Bizim hayallerimiz olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda atacağımız pek çok adımlar, almamız gereken pek çok mesafeler vardır.
Eğitimde maneviyat ve şuur olursa, ailede huzur, güven ve düzen olur. Toplumda mutluluk ve refah olur. Aile huzuru bireylerde nefis mücadelesi ile başlar. Başta aileler olmak üzere, bütün kurumlar ve kuruluşlarla birlikte “beşikten mezara kadar eğitim “anlayışı ile bir eğitim seferberliği başlatılmalı ve “Yediden Yetmişe” toplumsal bir bütünlük halinde uygulanmalıdır.
Faydasız ve teorik bilgiler veren eğitim yerine, faydası ve gayesi açık ve net pratikte uygulanabilirliği olan, bölgesel ve yerel ihtiyaçlar doğrultusunda tarımsal, sanayi, teknoloji yoğunluklu, mesleki ve teknik eğitime ağırlık verilerek gençlerimizin meslek sahibi olmalarını sağlayan, topluma ve ailelerine faydalı, kendilerini geliştirebilecekleri üretim ve teknolojik ağırlıklı eğitim sistemi Uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.
(Alpaslan Demir)

Reklamı Geç