""

Müzeye hayran kaldılar « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:11

Müzeye hayran kaldılar

Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği”nin geleneksel olarak düzenlediği “Sürmeli Şiir Şöleni”ne il dışından katılan gönül insanları ve kültür elçileri, Yozgatlı işadamı Mehmet Saygı’nın bireysel müzesine hayran kaldılar.

Müzeye hayran kaldılar
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2018 - 7:00

Hafta sonu Yozgat’ta ağırlanan ve komşu illerin yanı sıra; Van, Kütahya ve Bursa gibi bir çok ilden programa katılan aşık, ozan, şair, yazar ve gazeteciler Yozgat’ın tarihi yerlerini de gezerek Yozgat’ı tanıdılar. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla gerçekleştirilen program kapsamında iş adamı ve kültür dostu Mehmet Saygı’nın kendi çabalarıyla oluşturduğu müze de ziyaret edildi. Yozgat eşrafından aynı zamanda da Yozgat Sanayici ve İşadamları Derneği başkanlığını yürüten Saygı’nın yıllar önce oluşturduğu çalışma ofisindeki müzeyi gezen ziyaretçiler hayranlıklarını gizleyemediler.
Saygının mütevazı ofisinde; tarihi ve kültürel, unutulmaya yüz tutmuş, kullanımdan çıkmış bir çok kültür unsurunu görüp, mumyalanmış av hayvanlarının yanı sıra müzik enstrümanlarını da temaşa eyleyen ziyaretçiler, “Helal olsun”1 demekten geri kalmadı. Yozgatlı kültür insanı ve işadamı Mehmet saygı “ Yozgat’ımıza teşrif eden sizler gibi saz ve söz üstadlarını, gönül ve tanıtım elçilerini bu mütevazı ofisimde görmekten ne kadar haz aldığımı bilmenizi isterim. “ diyerek, misafirlere de hem Yozgat anısına hem de bu ziyaret adına hediyeler takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.