""

Nefesler listeler için tutuldu « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:17

Nefesler listeler için tutuldu

24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Erken Genel Seçimleri için geri sayım devam ederken, partilerinden milletvekili aday adayı olan isimler için de heyecanlı bekleyiş bugün sona erecek. Partiler milletvekili aday listelerini 21 Mayıs’ta Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirecek.

Nefesler listeler için tutuldu
Son Güncelleme :

21 Mayıs 2018 - 7:00

Milliyetçi Hareket Partisi, diğer partilerden erken davranarak 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde yer alacak isimleri açıkladı. 13 aday adayı arasından belirlenen dört isimden ilk sırayı Ethem Sadef alırken, ikinci sırada Yusuf Mertoğlu, üçüncü sırada Osman Gözan ve dördüncü sırada Ahmet Özbek yer aldı. MHP Yozgat İl Teşkilatı adaylarla ve parti teşkilatıyla bir toplantı düzenleyerek seçim çalışmalarında izleyecekleri yol üzerinde değerlendirme yaptı.
YOZGAT’TA FAVORİ AK PARTİ VE MHP
Cumhur İttifakının ortağı olan AK Partide ise hafta sonu yoğun mesai vardı. Partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün açıklanacak isimleri hafta sonu kurmayları ile değerlendirerek Yüksek Seçim Kuruluna bildirdi.
Yozgat’ta 39 aday adayının aday olduğu AK Parti’de heyecan dorukta. Mevcut vekillerden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Yozgat’tan aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken, kulis bilgilerine göre Bozdağ’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışarıdan doğrudan da Başkan Yardımcısı, Meclis Başkanı olarak atayabileceği ifade ediliyor.
Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve Abdulkadir Akgül’ün de aday gösterilip gösterilmeyeceği bugün itibari ile netliğe kavuşacak. Akdağmadeni ve Sorgun’un başarılı belediye başkanları Suphi Daştan ve Ahmet Şimşek’in de aday adayları arasında yer almaları Yozgat adaylarının belirlenmesini daha da güçleştiriyor. TESKOMB Başkanı ve Milletvekili Abdulkadir Akgül’ün ismi başında bulunduğu kurumdan dolayı her ne kadar öne çıksa da bunun belirleyicisi elbette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Aday adayları kendilerini ilk sıralarda görmeyi arzu etseler de Cumhurbaşkanı Erdoğan kriterlere dikkat ederek adayları isimlerini belirleyecek. Bu durumda gerek Akgül, gerekse Başer ve Soysal’ın da aday olup olamayacakları bugün netlik kazanacak.
İYİ Parti ve CHP’de de adayların isimleri bugün Yüksek seçim kuruluna verilecek listelerden sonra belirlenecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.