""

O ürünler artık marketlerde satılmayacak « Yeniufuk Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 02:41

O ürünler artık marketlerde satılmayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke genelinde limon sosu ve nar ekşisi gibi ürünlerin satışına getirilen yasağı duyurdu.

O ürünler artık marketlerde satılmayacak
Son Güncelleme :

11 Ocak 2024 - 15:44

Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke genelinde limon sosu ve nar ekşisi gibi ürünlerin satışına getirilen yasağı duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı’nda konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, geçen yıl nar ekşisi ürünlerine getirilen yasakların ardından, benzer bir düzenlemenin bu yıl da limon sosları için geçerli olacağını belirtti. Bu kararın, gıda güvenliği ve tüketici sağlığını koruma amacı taşıdığını vurgulayan Yumaklı, tüketicilerin yanıltıcı ürünlerle karşılaşmamaları için önleyici bir adım attıklarını ifade etti.

Bakanlık, geçen yıl nar ekşisi ürünlerine yönelik getirilen yasaklarla birlikte, tüketicilerin daha sağlıklı ve güvenilir gıdalar tüketmelerini amaçlıyor. Bu yıl alınan benzer bir karar ile limon soslarına yönelik düzenleme yapılacak. Limon sosları izlenimi veren ürünlerin piyasaya arzı yasaklanacak.

Bakan Yumaklı, yapılan düzenleme ile tüketicilerin doğru tercih yapabilmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirterek, gıda sektöründeki denetimlerin artırılması ve tüketicilere gerçek bilgilerin sunulmasıyla, pazarın sağlıklı bir rekabet ortamına kavuşturulmasını amaçladıklarını söyledi. Yeni düzenlemenin sektöre etkileri ve tüketicilere sunulan ürünlerle ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.