""

Öğrenciler, Kodlama TIR’ını ziyaret etti « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 10:42

Öğrenciler, Kodlama TIR’ını ziyaret etti

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü KodluYOZ Projesi kapsamında, öğrencilerinin algoritma ve problem çözme becerisini geliştirmek, dijital becerilerini güçlendirmek amacıyla Yozgat’a davet ettikleri “Algo Dijital Kodlama TIR’ı” Cumhuriyet Meydanına getirilerek öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Öğrenciler, Kodlama TIR’ını ziyaret etti
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2018 - 10:11

6-14 yaş aralığındaki çocuklar, geleceğin inovasyon dolu dünyasına adım atarken dijital dünyada buldukları bilgileri değerlendirme, analiz etme ve yorumlama süreçleriyle birlikte teknoloji kullanımı ve ötesini öğrenme imkanına kavuşuyor. Algo Dijital ile dijital okuryazarlıktan dijital güvenliğe kadar sanal dünyanın alfabesini öğrenmenin yanı sıra internet kullanımı konusunda da bilgi sahibi oluyorlar. Sanal dünyada buldukları bilgiyi doğru şekilde değerlendirebilecek, teknolojinin kötü kullanımına karşı farkındalık sahibi bireyler olarak yetişmeleri için gereken doğru davranışları oyunlarla öğreniyorlar. TEGV gönüllüleri ise projenin eğitimlerini alarak çocukların gelişimine katkı sağlıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Kodlama TIR’ını ziyaret ederek öğrencilerle aktivitelere katıldı. Yazıcı “İleri teknoloji çağı yaşadığımız bugünlerde öğrencilerimizin doğru kaynaklardan yönlendirilmesine ve kendini geliştirmeye olanak sağlayacak değerli bir projedir. “dedi.
Etkinlikler ile ilgili bilgi alan Yazıcı, projenin gerçekleşmesinde katkı sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfına ve müdürlük çalışanlarına teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.