""

Öğrencilerden Çamlık’ta çevre temizliği « Yeniufuk Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 17:10

Öğrencilerden Çamlık’ta çevre temizliği

Yozgat AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Hafızlık Proje Ortaokulu öğrencileri, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ÇEDES Projesi kapsamında Türkiye’nin ilk Milli Parkı olan Çamlık’ta çevre temizliği yaptı.

Öğrencilerden Çamlık’ta çevre temizliği
Son Güncelleme :

24 Ekim 2023 - 17:14

Okul Müdürü Ramazan Güneşer, öğrencilerin çevre bilinci oluşturması ve doğaya duyarlı bireyler olarak yetişmeleri için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Güneşer, “Öğrencilerimiz bugün Yozgat Çamlık Milli Parkı’nda ‘Doğaya Saygı Yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Bu etkinlik, Türkiye’mizin ilk Milli Parkı olan Yozgat Çamlık’ta yapılması farkındalık oluşturma adına büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz, doğal yaşamın ve biyoçeşitliliğin korunması için çevre temizliği konusunda duyarlılık geliştirdiler. Okul olarak eğitimin yanı sıra bu tür sosyal ve kültürel etkinliklere önem vererek, çocuklarımıza doğaya karşı sorumluluklarını aşılamayı ve doğal güzelliklerimizin korunmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Çamlığımız, doğal güzellikleri, zengin bitki örtüsü ve tarihi dokusuyla bilinen ülkemizin önemli doğa alanlarından biridir. Bu etkinlikle öğrencilerimiz sadece temizlik yapmakla kalmayıp, aynı zamanda doğal miraslarımıza sahip çıkmak adına duyarlılık geliştirmesi, gelecekteki nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma konusundaki hassasiyetlerini artırmış oldu.”diye konuştu. Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.