""

PELİN SU BİR ADIM ATTI… « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 13:23

PELİN SU BİR ADIM ATTI…

PELİN SU BİR ADIM ATTI…
Son Güncelleme :

07 Ağustos 2018 - 7:00

Yozgat’ta ilk adım Pelin Su Yaz’dan geldi… Biraz düşündüğümüz de hepimizin hayatta vazgeçmediği ya da vazgeçemediği çok şey olduğunu kendimden biliyorum…

Fakat bir insan kendine ait bir ya da bir şeylerden vazgeçebiliyorsa, bu insan hem cesaretlidir, hem de özgürdür…

Daha çok özgür insanlar bir şeylerden vazgeçebilendir. Hayat her zaman doğrudan kayıplar sunmaz bize, bazen olgunlaşmak için bizim kendimize yaşatmamız gerekir. Buna da vazgeçmek denir.

* * * *

Bu kısa girişin hemen ardından Mustafa ve Ülkem Yaz hocalarımın kızı Pelin Su Yaz’ı anlatmak istiyorum…

Daha doğrusu Pelin Su Yaz’ın cesaretinden ve özgür iradesiyle aldığı bir kararı hayata geçirmek suretiyle Gazetemiz sütunlarına yansıyan davranışını biraz konuşmak istiyorum…

17 yaşında genç bir kızın vazgeçmek istemeyeceği, ne pahasına olursa olsun kimselerle paylaşmak istemediği en değerli şeylerin başında lüle lüle saçları gelir.

Fakat Pelin Su Kızım değer verdiği için ne zamandır kestirmeye kıyamadığı o kumral tendeki saçlarının önemli bir bölümünden geçen hafta vazgeçti…

LÖSEMİLİ çocuklar için Kanserle Savaş Derneği tarafından “saçım saçın olsun” kampanyasını duyar duymaz, kuaföre koşar…

* * * * 

Saçlarından büyük bir kısmını 30 cm kestirip,  “saçım saçın olsun” kampanyasını güçlü kılar. Bu konu sosyal medya da paylaşılmaya başladığında bize bilgi olarak Pelin Su’nun annesi Ülkem Yaz hoca tarafından anlatıldı…

Böylesine önemli ve güzel bir davranışında elbette hakkı teslim edilmesi gerektiğini düşünerek, Pelin Su kızımı gazetemizde misafir etmek istedik, sağ olsun bizi kırmadı, davete icabet etti…

Haberin detayı gazetemizin dünkü nüshasında geniş bir şekilde yer buldu. Bu konuda daha sonra küçük bir araştırma yaptım. “Saçım saçın olsun” kampanyasını güçlü kılan başka kimseler olup olmadığını öğrenmek istedim ama ikinci bir Pelin Su karşımıza çıkmadı.

Fakat sosyal medya üzerinden yaptığım araştırmada Türkiye’nin birçok yöresinde LÖSEMİLİ çocuklar için Kanserle Savaş Derneği tarafından “saçım saçın olsun” kampanyasını destekleyen çok insan ile ilgili bilgilere ulaştım.

* * * *

Son cümle olarak şunu ifade etmek isterim… Hayatta sahip olduğumuzu düşündüğümüz her şey bize bir emanettir. Öncelikle bu emanetlere sahip çıkmak, iyi bakmak gibi bir sorumluluğumuz bulunmaktadır. Çünkü günü geldiğinde bunlardan hesaba çekileceğimizi unutmamalıyız. Böylece yaşadığımız süre içinde aynı zaman da imtihan edilmekteyiz.

Dolayısıyla hayatta iken iyilikte, kötülükte insanlar içindir. Bu bakımdan iyilik yapmakta, kötülük etmekte insanın doğasındaki en önemli yerdir.

LÖSEMİLİ çocuklar için Kanserle Savaş Derneği tarafından “saçım saçın olsun” kampanyasını destekleyen Pelin Su kızım Yozgat’ta bizlere belki de unuttuğumuz güzel bir şeyi hatırlattı ne dersiniz?

 

 

* Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 100 gün çalışmaları arasına sunduğu güzel bir projeyi dahil etme şansını bulan İlçe Belediye Başkanı!

* Hafta sonu katıldığı yemekli toplantı da katılımcıların yoğun ilgi ve alakasıyla karşılaşan Milletvekili!

* İlçenin tanıtımına önemli derecede katkısı olacağı düşünülen tarihi yapımının hizmete sunulması için yeni proje hazırlayan Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.