""

Profesörlerden “Pazarören Çıkarması” « Yeniufuk Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 19:30

Profesörlerden “Pazarören Çıkarması”

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından, on yıldan bu yana gönüllü olarak köy ve kasaba okullarına yönelik yoğun biçimde devam ettirilen faaliyetlerden “Köyde Okuma Etkinlikleri” programlarının 62’ncisi Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Pazarören’de gerçekleştirildi.

Profesörlerden “Pazarören Çıkarması”
Son Güncelleme :

23 Ekim 2023 - 14:44

Pazarören Mimar Sinan Fen Lisesi Müdürü Hayrettin Acet’in daveti üzerine YOBÜ’den Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi önceki dönem rektörlerinden Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Acer, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferudun Hakan Özkan, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elvan Yalçınkaya ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emin Toroğlu ile eşi Prof. Dr. Sevil Toroğlu söyleşi, seminer ve eğitim etkinliklerine katıldılar.

OKUDUKLARI OKULA ÇIKARMA YAPTILAR

Pazarören’deki etkinlikte, çevre köylerden taşımalı eğitim için gelen çocukları da Pazarören Uygulama İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki sınıflarında ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, onları ilgi ve heves duydukları sanat ve spor dallarında da güzel işler yapmaya motive edecek tatlı söyleşiler gerçekleştirdi.

Ayrıca Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Prof. Dr. Yücel Acer ve Prof. Dr. Ferudun Hakan Özkan ortaokul öğrencileriyle de bir araya gelip onları geleceğe dair nelerin beklediğini fark etmeleri ve iyi birey olmak, üretken birey olmak, nitelikli işler ortaya koymak açısından şimdiden neler yapabilecekleri konusunda bilgilendirdiler, öğretmenleriyle de kısa süreli sohbet ettiler.

Anaokulundan lise son sınıfa kadar bütün öğrencilerle en az bir akademisyenin buluşmasını sağlayacak şekilde yürütülen etkinlikte; “Pazarören’den de Aziz Sancar çıkabilir”, “Ben de yaparım”, “Bilim Söyleşileri” ve “Gençlik Söyleşileri” alt başlıkları etrafında özgüven artırıcı sohbetler gerçekleştirildi.

HEDİYELER DE GÖTÜRDÜLER

Pazarören’den mezun olmuş olanların, orada daha önceleri görev yapmış olan öğretmenlerin ve eğitime gönül vermiş gönüllülerin desteğiyle temin edilen eğitim öğretim faaliyetlerini destekleyici yayın ve materyallerinde götürüldüğü programdan öğrenciler yanı sıra öğretmenlerinde memnun kaldıkları ve yalnız olmadıklarını hissettikleri gözlendi.

Etkinliklere ilişkin öğretmenlerce yapılan değerlendirmelerde; öğrencilere akademisyenlerce verilen nasihatlerin çok güzel ve yerinde olduğu, ilgiyle dinlendiği, öğrencilerin böylesi sohbet ve nasihat niteliğinde yönlendirilmelere açık olduğu, gençlerin neyi nasıl yapacaklarını bilmeleri bakımından isabetli olduğu, aydınlatıcı olduğu, kırsalda eğitim alarak izole bir ortamda olmalarının öğrenciler için avantajlı yanlarının olduğunun ortaya konduğu, umut verici söyleşiler yapıldığı, öğrencilerin Pazarören’den de profesötlerin çıkabileceğini görmüş olduğu ve bunun sıkı çalışma ve merak ile mümkün olabildiğinin anlaşıldığı, ve alanlarında yetkin akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilmiş olmasının da harika olduğu belirtildi.

PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ DE VERİLDİ

Çalışma alanlarından, uzmanlık alanlarından ve ilgi alanlarından örneklerle zenginleştirdikleri sunumlarında Prof. Dr. Yücel Acer, Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Prof. Dr. Ferudun Hakan Özkan, Prof. Dr. Elvan Yalçınkaya, Prof. Dr. Emin Toroğlu ve Prof. Dr. Sevil Toroğlu hem deneyimlerini hem de teknik bilgiler paylaştılar.

Eğitim içeriğinde Bilgi, Bilim, Bilimsel Bilgi, Biliminsanı, Hipotez gibi Temel Kavramlar, Özgün Değer, Yöntem, Yönetim ve Yaygın Etki boyutlarında Projenin Bileşenleri, Proje Yönetimi ve Planlama, Literatür Analizi ve Etik ilkeler, proje bulguları ve Sonuçların Değerlendirilmesi ile Yaygınlaştırma konuları ele alındı. Ayrıca küçük bir Atölye Çalışması ile beyin fırtınası yoluyla Proje Fikri Geliştirme Uygulaması da gerçekleştirildi.

BELGE DAĞITILDI, TEŞEKKÜR EDİLDİ, PLAKET VERİLDİ

Etkinlik sonunda eğitime katılan öğretmenlere katılım belgesi dağıtıldı. Yoğun ve yorucu geçen etkinliğin, Pazarören’deki okullarda okuyan öğrenciler için çok faydalı olduğu, okullarında görev yapan öğretmenler için bilgilendirici, mesleki anlamda eğitici ve yönlendirici yanlarının bulunduğu, hem yöre hem de Türkiye’de eğitimin daha güçlü kılınması için önemli bir boşluğun doldurulması çalışmalarına katkı verdiği vurgulandı. Özverili biçimde bütün aşamalarıyla özenle ilgilenen ve koordine eden Pazarören Mimar Sinan Fen Lisesi Müdürü Hayrettin Acet, “Değerli Hocalarım, sizleri tekrar görmek bizi çok memnun etti. Sizler öğrencilerimizde yıllar önceki halinizi görmeye çalışırken onlarda sizlerde yıllar sonraki hayallerini gördü. Çok güzel ve anlamlı iki gündü. Bu mutluluğu yaşamamıza vesile olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Var olunuz!” dedi ve konuk akademisyenlere günün anısına plaket takdim etti. / Haber Merkezi

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.