""

Rektör Karadağ, aday öğrencilere üniversiteyi tanıttı « Yeniufuk Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 17:14

Rektör Karadağ, aday öğrencilere üniversiteyi tanıttı

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Ülke TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan “Genç Vizyon” programına katılarak aday öğrencilere üniversitelerini tanıttı.

Rektör Karadağ, aday öğrencilere üniversiteyi tanıttı
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2022 - 14:51

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Ülke TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan “Genç Vizyon” programına katılarak aday öğrencilere üniversitelerini tanıttı.

Eğitim uzmanlarından Bonus Hoca olarak anılan Süleyman Beledioğlu ve İsmail Yolcu’nun hazırlayıp sunduğu ve Rektör Karadağ’ın konuk olduğu programın ilk gününde İhtisas Üniversite olmanın avantajları ve sorumlukları masaya yatırılırken ikinci gün ise neden Yozgat Bozok Üniversitesi tercih edilmeli, sorularına cevap arandı.

Programın başında Rektör Karadağ, şahsi akademik kariyer ve donanımına ilişkin bilgiler verdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’ni, akademyaya çok güçlü hitap eden,  eğitim-öğretim süreçlerinde öğrenci odaklı olmayı içselleştirmiş, bu ülkenin yarınlarında söz sahibi olacak gençleri donanımlı şekilde yetiştirmeye çalışan, hedef ve başarı odaklı bir üniversite olarak tanımlayan Karadağ, Yüksek Öğretim Kurumu’nun  (YÖK) yeni yüzüyle ihtisas üniversitesi olan Yozgat Bozok Üniversitesi’nin gelecek vizyonu ve stratejisini “girişim odaklı üniversite” olarak planladıklarını söyledi.

Rektör Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin ihtisas alanı itibariyle kenevirin ekonomiye kazandırılması noktasında Türkiye’de tek yetkili üniversitesi; dünyada ise kenevir disiplini ile ilgili çalışma yapan ikinci üniversite olma özelliğini taşıdıklarını belirterek girişimci ve yenilikçi yüzü ile ürettiği bilgiyi paydaşlarıyla ekonomik değere dönüştüren ve insanlığın hizmetine sunan öncü üniversitelerden biri olduklarına dikkat çekti.

Karadağ, kenevir özelinde üniversitemiz bünyesinde bölgesel kalkınma odaklı insanlığa ve ülke ekonomisine değer katacak kısa, orta ve uzun vadeli yürütülen çalışmalar hakkında da izleyicilere bilgiler aktardı.

Karadağ, şöyle devam etti: “Kenevirin bütün biyokütlesini ekonomiye kazandırma çabasıyla çeşitli ürün ve prototipler ortaya koyduk. Bizi tercih edecek olacak öğrencilere ihtisas üniversitesi olmanın ayrıcalık ve sorumlulukları beraberinde prestijli ve ekonomiye değer katacak kenevir bitkisinin sosyal, temel bilimler, tıp ve mühendislik alanları gibi geniş yelpazeye hitap etmesi anlamında girişimci üniversite misyonu ve hedefleri çerçevesinde çok büyük katkılar sunacaktır. Bir hedefe odaklandık misyonumuz temelinde lisans ve lisansüstü eğitim süreçlerini bu hedefler doğrultusunda proje esaslı eğitim öğretim süreçlerini devreye sokarak ihtisas üniversitesi olmanın hedef, misyon ve vizyon noktasında öğrencilerimize avantajlar sunmaktayız. Kendisine belirlemiş olduğu hedefle hayallerinin peşinden koşan başarıya odaklanmış bir öğrenci kesinlikle ve kesinlikle bir başarı hikâyesi yazacaktır. Ben gençlerimizden bir rektör olarak böyle bir yol haritası çizmeleri durumunda her nereyi tercih edecek olurlarsa olsunlar kesinlikle en iyi bir şekilde eğitim öğretim süreçlerini tamamlayarak alanlarında başarılı birer meslek erbabı olacaklarına inanıyorum” Alpaslan DEMİR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.