""

Saha çalışması devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:05

Saha çalışması devam ediyor

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Açık İş İstatistikleri Araştırması 2018 yılı II. Dönem saha çalışması işverenler ziyaretleri ile devam ediyor.

Saha çalışması devam ediyor
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2018 - 7:00

İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız, saha çalışması hakkında şunları kaydetti: “ Açık iş istatistikleri işgücü piyasasındaki gelişmelere ilişkin önemli ve öncü bir göstergedir. Açık iş istatistikleri, politika yapıcılara stratejik bakış açısıyla karar almada ve uyguladıkları politikaların etkilerini gözlemlemede fazlasıyla yardım sağlıyor. Yapılan İşgücü piyasası talep araştırmaları ile hem yerel hem de ulusal düzeyde işgücü piyasasını ilgilendiren veriler derlenmekte, analiz edilmekte, yorumlanmakta ve yayımlanmaktadır. Bunun yanında, İŞKUR tarafından idari kayıtlara dayalı olarak hem yerel hem de ulusal düzeyde işgücü piyasasını ilgilendiren istatistikler üretilmektedir. Bununla birlikte, açık iş istatistiklerinin, işgücü piyasasının talep tarafına yönelik temel bir gösterge olması bakımından ayrı bir öneme sahiptir.
Yapılan bu çalışmalar neticesinde her geçen gün gelişen işgücü piyasasındaki değişim ve yeniliklere uyum sağlayarak hizmet kalitesini artırmak ve mevcut istihdamı artırarak işsizlikle mücadelede etkin rol oynayarak işgücü piyasasında etkinliğini artıran bir kurum olmayı amaçlamaktayız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.