""
www.losev.org.tr
www.losev.org.tr

Sarıkaya ve Boğazlıyan’da kim kazanır « Yeniufuk Gazetesi

20 Mayıs 2024 - 18:04

Sarıkaya ve Boğazlıyan’da kim kazanır

Sarıkaya ve Boğazlıyan’da kim kazanır
Son Güncelleme :

23 Mart 2019 - 7:00

KONU seçim olunca Siyasi partilerin aday gösterdiği merkez başta olmak üzere bütün İlçeler ve Beldelerdeki seçmen profili her zamankinden daha fazla kıymetlenmektedir…

Fakat 31 Mart seçimleri yerel bir seçim olmaktan çıkıp genel bir seçim havasına büründü. Çünkü ülkede genel itibariyle gelişmelere biraz daha üst perdeden baktığımızda herkes durumun farkındadır, deyim yerindeyse her yerde genel seçim havası yaşanmaktadır.

Neden böyle bir hava teneffüs ediyoruz? Bu sorunun cevabı; gerek içerdeki son yıllardaki gelişmeler gerekse dış destekli ülkede yaşatılmaya çalışılan olumsuzluklar, yerel seçimleri etkisi altına almıştır.

Bütün bu yaşanan olumsuzluklara karşın sonuç değişmeyecek. 31 Martta vatandaş sandık başına giderek, yerel yönetimleri seçecektir.

* * * *

Dolayısı ile 31 Martta yapılacak yerel seçimlerde partiler tarafından Yozgat bölgesinde aday gösterdiği bazı ilçelerde ortaya çıkacak neticeler şimdiden merak konusu olmaya başladı…

MESELA; Boğazlıyan ve Sarıkaya’da yapılacak seçimlerde ortaya nasıl bir sonuç çıkacak. Boğazlıyan ve Sarıkaya neden bu kadar önemlidir…

Boğazlıyan ilçesinden başlayalım, devam edelim… Boğazlıyan’da 2014 yılına kadar yapılan yerel seçim sonuçlarına baktığımızda hemen hepsini CHP kazandı.  En son 2014 yılında yapılan Belediye Başkanlığı seçimini ise Ak parti kazandı. Şimdi, Boğazlıyan’dan gelen bilgiler Ak parti kadar diğer partilerinde bu seçimde iddialı olduğunu göstermektedir.

* * * *

PEKİ Sarıkaya ilçemizde son durum nedir; Bu ilçemizde bir dönem Ak partinin çok güçlü olduğu bir seçim süreci yaşandı. Seçmenin büyük çoğunluğu tercihini iktidar partisinden yana kullanmasından dolayı Ali Osman Erbir iki dönem başkanlık yaptı…

2014 yerel seçimlerine baktığımızda ise, Sarıkaya Ak partinin kalesi olarak gösterilirken, vatandaşın yakından tanıdığı ve sevdiği bir ismi aday gösteren MHP, Ömer Açıkel ile seçimlere damgasını vurarak, iktidarın gücünü düşürdü.

Bugün Sarıkaya ilçesindeki seçim sürecine baktığımızda, Ak partinin toparlandığını, birlik ve beraberlik içerisinde neticeyi değiştirecek adımlar attığı gelen bilgiler arasında yer almaktadır.

Sarıkaya’da bu dönem Ak Partinin adayı bilindiği üzere Duran Cesur, seçim süreci başladığı günden buyana yaptığı çalışmalarla bir taraftan seçmenin teveccühünü kazanırken, bir taraftan da, parti içinde birlik ve beraberliği tesis etti. 

Öte yandan MHP Sarıkaya’da iddiasını halen sürdürmektedir. Belediye Başkanı adayı Ömer Açıkel, siyasette kazandığı tecrübesini daha iyi değerlendirerek, bu yarışı önde bitirmek için vargücünü ortaya koymaya devam ediyor.

Hülasa; hem Boğazlıyan’da hem de Sarıkaya ilçemizde seçim yarışında Ak Parti ve MHP kadar iddialı olan CHP, İYİ parti ve Saadet partisi de bulunmaktadır.

 

  • Kampüs alanında yapılan kutlamalarda yakılan Nevruz ateşi karşısında eline aldığı çekiç ile ne kadar marifetli olduğunu demir döverek, gösteren Bürokrat!
  • Beş yıl içinde hazırladığı projeleri vatandaşın hizmetine sunarak, hem şehri kalkındırmayı hem de Yozgat’ı yaşanabilir bir il yapmayı taahhüt eden Başkan adayı!
  • Yaklaşan seçim sürecini tek başına tamamlamanın gayreti ve çabasını göstermeye devam eden Başkan adayı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.