""

Şaşmaz: 15 Temmuz büyük bir işgal girişimiydi « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 12:29

Şaşmaz: 15 Temmuz büyük bir işgal girişimiydi

Bem Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Mehmet Şaşmaz, 15 Temmuz’da Türk milletinin canını varını yoğunu ortaya koyduğunu belirterek, 15 Temmuz’un büyük bir işgal girişimi olduğunu söyledi.

Şaşmaz: 15 Temmuz büyük bir işgal girişimiydi
Son Güncelleme :

15 Temmuz 2022 - 17:11

Bem Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Mehmet Şaşmaz, 15 Temmuz’da Türk milletinin canını varını yoğunu ortaya koyduğunu belirterek, 15 Temmuz’un büyük bir işgal girişimi olduğunu söyledi.
Bem Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Mehmet Şaşmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir emsaj yayaınladı.
Mesajında; 15 Temmuz’un büyük bir işgal girişimi olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Şaşmaz, “ Asil Milletimiz işgal girişimine karşı sokakları, caddeleri, meydanları birer direniş alanına çevirdi. Varını yoğunu ortaya koydu. Ama önce canını ortaya koydu. Direndi; sarsılmaz bir iman ve inançla direndi. Her yeri yıkılmaz ve geçilemez birer sura dönüştürdü. Uçaklardan atılan bombalar da, helikopterlerden açılan ateş de bu kutlu direnişi kırmaya yetmedi. Üzerlerine sürülen tanklara, otomatik silahlarla taranmalarına rağmen emperyalistlerin yerli maşaları pes edinceye kadar devam etti o mübarek direniş. “Toprağa düşersin, düşmesin toprak” şuuruyla şehadeti selamladı kahramanlar. Şehit oldular, gazi oldular ama iradelerine sahip çıkmaktan bir an bile geri durmadılar, Türkiyemizi emperyalist maşalara teslim etmediler. “Bizim çocuklar başardı” dedirtmedikleri gibi o maşaları birer birer teslim aldılar.
O gece her yerde seferberlik vardı. Seferberlik ruhu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Genelkurmay’da, Milli İstihbarat Teşkilatı’nda, Polis Özel Harekât Yerleşkesi’nde, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, Vatan Caddesi’nde, Atatürk Havalimanı’nda, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, Çengelköy’de; Ankara’da, İstanbul’da, Denizli’de, Marmaris’te, Kahramankazan’da; ülkenin dört bir yanında; gazetelerde, televizyonlarda, sosyal medyada Türkiye’mizin istiklali ve istikbali için her yere yayıldı. Binlerce sivil toplum kuruluşu, milyonlarca gönüllü seferberlik halindeydi. Erkekler, kadınlar, gençler ve yaşlılar uçaklara, helikopterlere, tanklara ve silahlara karşı kalbiyle ve imanıyla meydanlardaydı. Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen olarak biz de meydanlardaydık. Darbe girişiminin duyulmasıyla birlikte Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın ve Bem-Bir-Sen’imizin çağrısıyla teşkilatlarımız, gönüllülerimiz, üyelerimizle sokaklara çıktık, meydanlara indik. Milyonlarla birlikte direniş grupları oluşturduk, direndik. Tankların önünde set, silahların namlularına hedef olduk. İhanet şebekesi FETÖ terör örgütü, bu direniş karşısında hüsrana uğradı. O hüsran, içinde ihanet taşıyan her güruha mesaj oldu. 251 şehit verdik. İki bini aşkın gazimiz oldu. Memur-Sen ailemizden de üyelerimiz şehitler arasındaydı. Prof. Dr. İlhan Varank, Yusuf Elitaş, Ali Alıtkan ve Cuma Dağ ihanet şebekesine, emperyalist maşalara karşı Millet iradesini savunurken şehadet şerbeti içtiler. Şehitlerimizin mekânları cennet, makamları âli olsun. Gazilerimize selam olsun, ömürleri bereketli olsun.
Bem-Bir-Sen olarak bu pervasızlığı Aziz Milletimize, Gazi Meclisimize ihanet olarak değerlendiriyoruz. Her ne sebeple olursa olsun, FETÖ’ye mensubiyeti ve darbeye iştiraki ayan beyan ortada olan bir kişiyi kabul etmenin, sırtını sıvazlamanın darbeyi desteklemekten farkı yoktur. Herkesi 15 Temmuz konusunda sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Darbe girişiminin altıncı yılında 15 Temmuz Direniş destanını selamlıyoruz. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, hayırlı ve bereketli ömürler diliyoruz. Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.