""

Seçimlere 20 gün kaldı… « Yeniufuk Gazetesi

10 Mayıs 2024 - 06:13

Seçimlere 20 gün kaldı…

Seçimlere 20 gün kaldı…
Son Güncelleme :

11 Mart 2019 - 7:00

Türkiye’de 24 Haziran tarihi itibariyle başlayan yeni dönem ve sistemin ilk yerel yönetimler seçimi 20 gün sonra 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak…
Vatandaşın birinci önceliği seçimden ziyade geçim gailesi olsa da 20 gün sonra sadık başına giderek, özgür iradesi ile 5 yıl kendisini yönetecek Belediye Başkanı, İl Genel ve Belediye Meclisi üyelerini vereceği oylarla tayin edecektir.
Yozgat’ta Belediye Başkanı olmanın kolay bir görev olmadığını en iyi adaylar bilmektedir. Fakat vatandaş bunu bilmez, vatandaş için önemli olan huzurlu bir şehirde güven için yaşamaktır.
* * * *
Vatandaşın nabzını tutan, halkın dilinden en iyi anlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bundan dolayı partisinin yeni dönem öncesi seçim çalışmalarını “Gönül Belediyeciliği” sloganı üzerinden sürdürmektedir.
Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bakanlık Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde artık belediyelerde 7 gün 24 saat usulüne geçeceğiz. Vatandaşımıza 7 gün 24 saat hizmet edecek belediyelerimiz, belediyelerde personel bulunduracak ve gece gündüz bu personel vatandaşımıza hizmet edecek” dedi.
* * * *
Şimdi bu açıklama üzerine birileri çıkıp, şunu diyebilir… Peki, mevcut durumda Belediyeler vatandaşa 7 gün 24 saat esasına göre zaten hizmet veriyor…
Unutmamak gerekir ki; Belediyelerin asli işi, asıl görevi yukarıda da ifade ettiğim gibi, vatandaşın her türlü ihtiyacını anında karşılamaktır. Dolayısıyla belediyelerin varoluş sebebi zaten budur.
Sözümün başında ifade ettiğim gibi Türkiye, 24 Haziran seçimleri sonrası yeni bir döneme girdi… Yasama ile Yürütme makamı birbirinden ayrıldı…
* * * *
Bu durumda şunu unutmamak gerekir 31 Mart 2019 tarihinden sonra yeni sistemde Belediyelerin daha da güçlü olması gerekiyor, mevcut kaynakların kullanımı yetmeyecek, yaşanacak değişim ve dönüşümlerle birlikte şehirlerin ve toplumun bu kurumdan beklentileri daha fazla olacaktır.
Dolayısıyla bu seçimlerden yönetim olarak güçlü çıkan, yürütme makamının desteği arkasına alan Belediyeler kazançlı çıkacaktır. Bu kazanımlarını da doğal olarak halkına yansıtacaktır.
Hülasa son cümle olarak şunu belirtmek isterim… Türkiye, Avrupa ülkeleri karşısında teknolojik olarak gelişmesini ve kalkınmasını nasıl ki, sürdürmekle mükellefse Belediyeler yeni dönemde bu sisteme ayak uydurmak, zorundadır. Yapılacak önemli projelerle şehirlere katkı sunmak durumundadır. Yozgat Belediyesinin de yeni dönemde bu sisteme ayak uydurması gerekiyor.

** Yozgat’ta “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliğinde katılarak Belediye Başkanı seçildiğinde Kadın istihdamını artırmayı amaçlayan projeleri açıklayan Aday!
** Üretim ve istihdamın artmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda üreticileri bilgilendiren Ekip!
** Açılış töreninde vatandaşa hitaben yaptığı konuşmada seçimlerden sonra daha çok çalışmayı taahhüt eden Aday!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.