""

Şehir Stadının yerini Millet Bahçesi yapalım « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 12:40

Şehir Stadının yerini Millet Bahçesi yapalım

Şehir Stadının yerini Millet  Bahçesi yapalım
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2018 - 7:00

Şehirlerde yaşayan insanların beton yığınları yüzünden nefes alamaz hale geldiğini, beraberinde artan trafik yoğunluğu sebebiyle sağlıklı yaşam koşullarının yok olmak gibi bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını uzmanlar her fırsatta söylemektedir.
Başta bu tehlikenin ortadan kalkmasına ve sağlıklı toplumun yetişmesine vesile olacak “Millet Bahçesi” veya “Millet Parkı” projesi gibi önemli bir çalışmanın Türkiye’de yaygınlaşarak tüm İllerde kurulmasını bu sebepten önemsediğimi belirtmek isterim.
* * * *
“Millet Bahçesi” veya “Millet Parkı” projesi artık herkes tarafından kabul gören bir çalışma olduğuna göre, bu konuda Yozgat’ında geri kalmaması gerekiyor.
Hele ki, sosyalitesi oldukça yüksek olan bu proje kervanına Yozgat’ta dahil olmalıdır.
Yozgat’ın hali hazır durumunu göz önünde bulundurduğumuzda ve gelişmeye elverişli bir şehir olarak düşündüğümüzde “Millet Bahçesi” veya “Millet Parkı” gibi çekim alanı yüksek ve yıldızı parlayan bu projeye daha çok ihtiyaç vardır.
Yozgat’ın bu anlamda yer, mekân, konum ve coğrafik yapı itibariyle incelendiğinde de bu tür projelere daha müsait merkezlerin olduğu bir ildir.
Yazımın en başında da ifade ettiğim gibi İl merkezinde Şehir Stadı bulunan belki de tek İl Yozgat kalmıştır.
Gelişen ve kalkınan bütün şehirlere baktığımızda şehir statları İl merkezine 8-10 kilometre mesafede yerlere yapılmıştır.
* * * *
“Millet Bahçesi” veya “Millet Parkı” projesinin Baş Mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğuna göre böyle bir projenin Yozgat’ta yapımının sağlanması için biran evvel gerekli adımların yetkililer ve ilgililer tarafından atılmasını teklif ediyorum.
Başka konularda olduğu gibi bu konuda da Yozgat geri kalan İllerden birisi olmamalıdır. Dolayısıyla “Millet Bahçesi” projesinin şehir stadı yerinde uygulanarak, şehir stadının ise daha önce teklif ettiğim gibi İl dışına en uygun bir bölgeye yapılmasında fayda vardır.
Yeni bir statındın yapılmasıyla ilgili geçtiğimiz aylarda yapılan ve Sayın Valimiz Kemal Bey’inde katıldığı bir toplantı da bu konuyu gündeme getirerek, statyumu artık şehrin kaldırmadığını, belirlenecek bir bölgeye yapılması gerektiğini dile getirmiştim.
* * * *
“Millet Bahçesi” veya “Millet Parkı” projesi Valimiz Kemal Yurtnaç Bey tarafından da kabul göreceğini aksini düşüneceğini zannetmiyorum. Kaldı ki, Şehir Stadı şuan ki yerinde miadını doldurmuştur. Bu bölge konum itibariyle kıymetli bir yerdir. E-88 Karayolunun sağlı ve sollu yanlarını dikkate aldığımız da anlatmak istediğim pekâlâ anlaşılacaktır.
Son bir cümle olarak şunu ifade edeyim…
Valilik Şehir stadı konusunda bir bakım onarım planlamaktadır. Bu çalışma eskiyi tamir etmekten başka bir şey değildir. Eskiyi tamir ederek, devletin parasını harcamak yerine hazır kaynak olan “Millet bahçesi” projesini burada uygulayarak, Bakanlık ile görüşüp, Yozgat’a 30 bin kişilik bir stat çok rahatlıkla yapılabilir, yer de hazır…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.