""

Senato, ABD ve İsrail’i kınadı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:40

Senato, ABD ve İsrail’i kınadı

Bozok Üniversitesi Senatosu, Kudüs’te önceki gün ABD elçiliği açılışı sırasında İsrail’in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamı şiddet ve nefretle kınadı.

Senato, ABD ve İsrail’i kınadı
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2018 - 7:00

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey senato öncesinde kınama kararını senato üyelerine okudu.
“ABD uluslararası hukuk, BM kararları, tarihi ve sosyal gerçekleri görmezden gelerek Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımak suretiyle sadece Ortadoğu’yu istikrarsızlık ve kaosa davetiye çıkarmakla kalmamış, uzun vadede dünya barışını tehdit eden bir davranış sergilemiştir.Bu meşum kararın Nekbe/ Felaket gününün 70.yıldönümüne denk getirilmesi, olayın ne kadar büyük bir tahrik ve provokasyon boyutu içerdiğini gözler önüne sermektedir.
ABD yönetimi büyükelçiliğini Kudüs’e nakletmek suretiyle bölgede gerçekten barışı istediğini defalarca ortaya koyan Filistin yönetimini ve halkını yok saymıştır. Bütün Müslümanların kırmızıçizgisi olan bu toprakların gerçek sahiplerini her türlü işkence ve katliama maruz bırakarak yüzlerce yıllık vatan topraklarını işgal eden, abluka altına alma ve yasadışı yerleşim yerleri açma uygulamalarıyla çözüme yönelik taahhütleri çiğneyen, üstelik BM kararlarını sistematik şekilde defalarca ihlal eden İsrail yönetimini ise mükâfatlandırmıştır. İnsanlık vicdanı Filistinli kardeşlerimize yapılan bu haksızlıkları asla affetmeyecektir.
Bütün semavi dinlerin kutsallarını bağrında taşıyan Kudüs’ün barışın, huzurun ve insana saygının merkezi olarak korunması gerekirken; kaos, kargaşa ve vahşetin odağı haline dönüştürülmeye çalışılması insanlığın geleceği adına bir tehdittir.
21.Yüzyılın ilk çeyreğinde ve haçlı zihniyeti içerisinde yürütülen katliamın faillerini ve ortaklarını lanetliyoruz. Masum Filistin halkının haklarının Siyonist İsrail tarafından yıllardır sürekli olarak ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak bu katliam karşısında insanlığın; gür bir sesle ve topyekûn biçimde dur dememesi kabul edilebilir bir durum değildir.
Bozok Üniversitesi olarak insanlığın huzuru ve barışına katkı sunacak değerleri barındıran Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesini ve İsrail’in yaptığı katliamı telin ediyoruz. Dünya üzerindeki bütün Müslümanları, mazlum milletleri ve vicdan sahibi herkesi derinden yaralayan bu tutumun kabul edilemeyeceğini ifade ediyoruz.
İsrail’in insanlık dışı katliamında Filistin hükümetinin ve halkının haklı davalarında yanlarında olduğumuzu beyan ediyor, hayatını kaybeden masum Filistinli kardeşlerimize Allahtan rahmet, tüm İslam alemine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.