""
www.losev.org.tr
www.losev.org.tr

Sendikalar’dan ortak tepki « Yeniufuk Gazetesi

20 Mayıs 2024 - 23:09

Sendikalar’dan ortak tepki

Yozgat’ta Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İş Sen ve Türk Eğitim Sendikası temsilcileri ve üyeleri, Yozgat Valiliği önünde ayrı ayrı basın açıklamaları yaparak, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesindeki bir özel lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesini protesto etti.

Sendikalar’dan ortak tepki
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2024 - 15:28

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, bu duruma acilen tedbir alınması çağrısında bulundu. Şerefli, “Eğitim çalışanları olarak, şiddetin önlenmesi ve caydırıcı tedbirlerin alınması için acil bir şekilde münhasıran şiddete yönelik cezai müeyyidelerin getirilmesini talep ediyoruz. Şiddete maruz kalan ve çalışanlar için hukuki koruma sağlanacak yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Mahmut Sunay Kabayel ise okullarda güvenlik önlemlerinin yetersizliğine dikkat çekti. Kabayel, “Okullarda güvenlik görevlilerinin bulunmaması, güvenliğin sadece nöbetçi öğretmenlerle sağlanmaya çalışılması, kamera sisteminin yetersiz olması olaylara zemin hazırlıyor. Bu durumun acilen düzeltilmesi gerekiyor.” dedi.
Eğitim-İş Sen Yozgat Şube Başkanı Sedat Tuygun ise eğitimde şiddetin önlenmesi için öncelikle şiddet yasasının acilen çıkarılması gerektiğini vurguladı. Tuygun, “Faili meçhul kalmamalı, faillerin cezalandırılması toplum vicdanını rahatlatacak ve yeni olayların önüne geçebilecek nitelikte olmalıdır.” diye konuştu.
Basın açıklamaları sırasında sendika temsilcileri, şiddete maruz kalan öğretmenler ve okul personelinin yaşadığı mağduriyetlere de dikkat çekti. Özellikle, şiddet olaylarına karışan öğrencilere yönelik adil ve etkili cezaların uygulanması gerektiği vurgulandı./ Ferhat ÖZER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.