""

SERTLEŞEN SİYASET KAOS HABERCİSİ Mİ? « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 06:11

SERTLEŞEN SİYASET KAOS HABERCİSİ Mİ?

20 yıllık AKP, Recep Tayyip Erdoğan iktidarı 20 yılın sonunda %150 – 200’i bulan enflasyonla ekonomiyi çok sıkıntılı duruma düşürdü. Günlük hayatını idame edemeyen kitleler enerji ve gıdadaki fiyat artışlarına yetişemiyor.

SERTLEŞEN SİYASET KAOS HABERCİSİ Mİ?
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2022 - 12:44

20 yıllık AKP, Recep Tayyip Erdoğan iktidarı 20 yılın sonunda %150 – 200’i bulan enflasyonla ekonomiyi çok sıkıntılı duruma düşürdü. Günlük hayatını idame edemeyen kitleler enerji ve gıdadaki fiyat artışlarına yetişemiyor. Alamayan, yiyemeyen kitleler kızgın. Son yıllarda Recep Tayyip Erdoğan, dilinden düşürmediği ve 4 parmakla yaptığı Rabia işareti ile hamaseti pek seviyor. Vatan, millet, dil, din, devlet söylemleri ile kitleleri ayakta tutmaya çalışıyor. Oysaki insanlar hayata mideleri ile bağlıdır. Bu da kendine yeten devamlı bulunabilen ucuz enerji, kendine yeten metalürji, kendine yeten kimya – petrokimya, kendine yeten gıda güvenliği anlamına gelir. Devlet, milletin bu ihtiyaçlarını karşıladığı oranda başarılıdır. Sonuç olarak başta da yazdığım gibi maalesef 20 yıllık AKP – Recep Tayyip Erdoğan iktidarı başarısızdır.
İktidar bu halde iken muhalefette durum, “Ben Dersimli Kemal’im” diyen başta olmak üzere 6 benzemezin TV’lerde yan yana görünmesi, halka umut vermemektedir. Bu 6 benzemez enerjide, metalürjide, kimya ve gıda güvenliğinde elle tutulur ne proje ne de işi bilen kadro oryaya koyamamaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu devlet dairelerine, bakanlıklara yaptığı baskın konumundaki saldırıları ve en son elektriğinin kesilmesi ile ilgili orta oyunu halk katında hiç de kaale alınmamıştır. Halk Kılıçdaroğlu için “Gulağasma Dersimli Kemal’e” demektedir.
İktidar işi götüremiyor, muhalefet ise TV’lerde tuluat oynuyor. Oysa ülkenin güneyinde, Irak’ta, Suriye’de ABD’nin iti olan PKK ile savaş her gün devam ediyor. En son içişleri bakanı Süleyman Soylu ile milletvekili Ümit Özdağ arasında yaşananlar var. Bu millete yapılan en büyük saygısızlıktır.
Siyaset ciddi bir iştir. Edepli olmak da siyasetçinin ilk işidir. Kaosu isteyen kim? Muhalefet mi? İktidar mı?
Kaostan medet umanlar mı var?
Halk “Bu böyle gitmez” derken kimin geleceğini de gösteremiyor. ‘Karamsarlık, ekonomideki olumsuzluklar ile birlikte kaos, her gün daha da yaklaşıyor’ algısı toplumda hâkim oluyor.
Bunu önlemenin yolu HDPKK harici milli birlik hükümetidir, çare budur. Yarınlar çok geç olabilir. ABD ülkemize saldırmak için kaos mu bekliyor?
Saygılarımla.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.