""

Şimşek: 19 Mayıs Türk milletinin yeniden doğduğu kutlu bir gündür « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 08:52

Şimşek: 19 Mayıs Türk milletinin yeniden doğduğu kutlu bir gündür

Yozgat Barosu Başkanı Mehmet Şimşek, vatanın işgale uğradığı bir dönemde Türk milletinin şanlı Türk tarihinden aldıkları güçle Samsun’da bağımsızlık meşalesini yaktıkları vurgulayarak, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin yeniden doğduğu kutlu bir gün olduğunu söyledi.

Şimşek: 19 Mayıs Türk milletinin  yeniden doğduğu kutlu bir gündür
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2018 - 7:00

Baro Başkanı Mehmet Şimşek, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 19 Mayıs’ın önemine değindi.
Başkan Şimşek, “19 Mayıs 1919’da Türk milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahipti, Türk tarihi şanlı zaferler ve fetihlerle dolu bir kahramanlıklar tarihidir. Aziz milletimiz, tarih boyu büyük devletler kurmuş ve gittiği yerlerde iz bırakan medeniyetler oluşturmuşlardır.
Vatanımızın işgale uğradığı bir dönemde şanlı Türk tarihinden ve soylu milletimizden aldıkları güçle Samsun’da bağımsızlık meşalesini yaktıkları o kutlu günün üzerinden 99 yıl geçmiştir. Ancak geçen 99 yılda; 19 Mayıs 1919 öneminden hiçbir şey kaybetmemiştir. 19 Mayıs Milli mücadelenin başladığı tarihler de millet olarak büyük sıkıntıların yaşandığı, Türklüğün canına kast eden dış güçlerin, vatan topraklarını işgal ettiği bir dönemdir. Ama aziz milletimiz tarihin her döneminde karşı karşıya kaldığı zor ve sıkıntılı şartları aşmış, kara bulutları üzerinden dağıtmayı bilmiştir. Mazlum ve davasında haklı bir milletin zulme ve eziyete karşı başkaldırısı olan 19 Mayıs, soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Yozgat Barosu olarak aziz milletimizin ve Türk gençliğinin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.