""

Spor Hekimliği Polikliniği hizmete açıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:49

Spor Hekimliği Polikliniği hizmete açıldı

Yozgat Şehir Hastanesi ilde sporcuların sağlıklı bir şekilde spor yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla  Spor Hekimliği Polikliniği hizmete açıldı.

Spor Hekimliği Polikliniği hizmete açıldı
Son Güncelleme :

03 Nisan 2021 - 18:06

Yozgat Şehir Hastanesi ilde sporcuların sağlıklı bir şekilde spor yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla  Spor Hekimliği Polikliniği hizmete açıldı.

Spor Hekimliği Polikliniği; Ortopedi ve Travmatoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Acil Tıp, Radyoloji, Kardiyoloji, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ile iş birliği içinde hizmet verecek.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm Dr. Mustafa Kozan, yaptığı açıklamada, hastanenin fiziki ve genel durumu bakımından gelişimini sürdürdüğünü belirterek, amaçlarının vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak olduğunu söyledi.

Başhekim Uzm Dr Mustafa Kozan, “Yozgat Şehir Hastanemizde Spor Hekimliği Polikliniği açıldı. Polikliniğimizde Perşembe öğleden sonra Op. Dr. Hilal Yağar,  Op. Dr. Mehmet Batu Ertan ayaktan hasta kabul edecektir. “Bu polikliniği açmamızdaki en büyük etkenlerden biride Yozgat’ımızda bulunan Yozgat Spor Kulübü ve Yozgat’ta tarih boyunca birçok Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçiler yetiştiren Yozgat Güreş Eğitim ve Kamp Merkezine de katkı sağlamaktır.”dedi.

SPORCUNUN SAĞLIĞINA  ÖNEM VERİYORUZ

Sporcunun sağlığına da önem verdiklerini vurgulayan Başhekim Kozan, sağlıklı sporcuların yetişmesini arzuladıklarını ifade etti.

Başhekim Kozan, “Günümüz itibariyle sporcu sağlığına çok daha fazla bir şekilde önem verildiği bilinmektedir. Bu durum elbette ki Spor Hekimliği Polikliniğinin önemini de her geçen gün itibariyle arttırmaktadır. Elbette ki günümüz koşullarında pek çok farklı spor kulübünün kendi spor hekimlerinin de bulunduğunu ifade etmek mümkün olmaktadır. Bu durum esasında sporcu ve sporcu sağlığına verilen bir önemin göstergesidir. Hastanemiz Spor Hekimliği Polikliniği, Ortopedi ve Travmatoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Acil Tıp, Radyoloji, Kardiyoloji, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ile iş birliği içinde hizmet vermektedir.

Spor Hekimliği alanında sağlık hizmetlerinin en yüksek düzeyde verildiği ilkeli, dinamik, uluslararası alanda lider bir hastane olmayı hedefliyoruz.”diye konuştu.

SPOR HEKİMLİĞİ POLİKLİNİĞİ NEYE BAKAR

“Son zamanların favori poliklinikleri arasında yer alan spor hekimliği poliklinikleri çok sayıda farklı alanda hizmet sunmaktadır. Bu noktada Spor Hekimliği Polikliniğinin sunduğu hizmetlerden bazılarını aşağıdaki gibi sıralamak da mümkün olmaktadır.

  • Sporcu beslenmesi
  • Spora yönlendirme
  • Performansın geliştirilmesi
  • Doping ve ergojenik yardım
  • Yaşlılık dönemi dair sporcu sağlığı
  • Spora başlangıç öncesi sağlık taramaları
  • Erişkin ve pediatrik dönem spor travmatolojisi
  • Sporcu psikolojisi konusunda bilgilendirme çalışmaları
  • Spor yaralanmaları sonrası tedavi ve sakatlıktan korunma çalışmaları

Görüldüğü üzere Spor Hekimliği Polikliniğinin çok sayıda önemli sağlık sunabildiğini ifade etmek mümkün olmaktadır. Bu doğrultuda spor hekimlerinin sporcular açısından son derece önemli olduklarını da ifade etmek mümkün olmaktadır.”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.