""

Suriye’nin emperyalizme karşı verdiği savaşta yanında iyi ki Rusya ve İran var « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 08:59

Suriye’nin emperyalizme karşı verdiği savaşta yanında iyi ki Rusya ve İran var

Suriye’nin emperyalizme karşı verdiği savaşta yanında iyi ki Rusya ve İran var
Son Güncelleme :

08 Haziran 2022 - 18:03

ABD emperyalizmi silah, petrol, dolar üçgeninde kurduğu sistemi işletmek, var olan emperyalist düzeni devam ettirmek için muhakkak silaha sarılarak hegemonyasının devamını arzu ediyor. ABD kan dökmeyi sever. Hele de beleş fedailer bulursa.

Konu güney komşumuz Suriye. ABD ve İsrail, Suriye’de ulusal bir devletin ve ordusunu istemez. 2011 yılında ABD ve İsrail’in ve uydusu Arap ülkelerinin yıllarca bölücü istihbarat çalışması sonucu Suriye’de iç savaş çıktı. Dara’da kırsalda başlayan iç savaş Şam’a, Halep’e taşındı. ABD, yıllarca Kafkaslardan, orta Asya’dan, Avrupa’dan devşirdiği faşistleri Suriye’ye maalesef Türkiye üzerinden taşıyarak iç savaşı hızlandırdı. Suriye önce İran devletiyle anlaşma yaparak İran’ın savunma birliklerini Suriye’ye davet etti. Lübnan’da Hizbullah, komşu Suriye’nin vatan savaşında Suriyeli kardeşlerinin yanında oldu.

Rusya, ta SSCB döneminden beri Suriye ile savunma anlaşmaları yapar. Rusya’nın Akdeniz kıyısında Tarsus’ta deniz üssü zaten vardı Rusya, Suriye’nin havadan savunmasını sağlamaktadır. Uçak, helikopter ve füzeleriyle Suriye’ye can simidi oldu.

Suriye’de ulusal devlete karşı iki silahlı güç savaş vermektedir.

Bunlardan biri, ABD ve İsrail’in iti olmuş Arap ülkelerinin finanse ederek sahaya sürdüğü şeriatçı silahlı kuvvetler. Bir diğeri ise Suriye’de yaşayan PKK-PYD militanı Kürtler. Bu Kürtlerin % 90’ının ataları, Osmanlı’da ve Türkiye Cumhuriyeti’nde isyan edenlerin torunlarıdır.

Bunları anlatayım.

Osmanlı’da Hristiyanlara çöken tarlasını, hayvanını, kızını, karısını gasp ettiği için Osmanlı döneminde özellikle Hamidiye alaylı olup güneydoğuda gasp yapan eşkıya izini Suriye’de kaybettirdi.

1915 Ermeni tehciri sırasında eşkıyalık yapanlar, 1921 Koçgiri isyanından, 1924 Nasturi isyanından, 1925 Şeyh Said isyanından kaçanlar, 1926 – 1930 arasında Ağrı isyanından kaçanlar ve en son 1937-1938 Tunceli isyanından kaçıp tren yolu ile güneye inerek, aşiret hukukuyla, kan ve kinle eğitilenlerin 3-4 kuşak sonrası torunlarıdır.

Atalarından geçen çökme eylemini şimdi Suriye’de ulusal Suriye ordusuna, Suriye halkına karşı ABD, İsrail korumasında ve parasıyla eşkıyalık yapıyorlar. Şu an Suriye’de 150 bin kişilik Kürt (PKK-PYD) ordusu oluşturuldu. ABD son tahlilde bu orduyu Türkiye’ye sürecek. Onun içindir ki Suriye halkının ve devletinin ülkesine sahip çıkması önce Suriye’yi sonra da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güney sınırını garantiye almaktadır. Onun içindir ki Rusya – İran – Suriye ittifakı gereklidir. Suriye’nin sağlam durması bizi de rahatlatır. Son söz Rusya ve İran iyi ki Suriye’desiniz, sağ olun komşular.

Saygılarımla.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.