""

TANAP’tan BÜ’ye 1.4 Milyon hibe « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:14

TANAP’tan BÜ’ye 1.4 Milyon hibe

Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanan Malzeme Test Laboratuvarı Projesi, TANAP tarafından 1.4 milyon TL ile desteklenen projeler arasında yer aldı.

TANAP’tan BÜ’ye 1.4 Milyon hibe
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2018 - 7:00

Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları, 1. Hibe Çağrısı kapsamında hazırlanan Malzeme Test Laboratuvarı Kurulması Projesi(MATEL) hibe desteği almaya hak kazandı. Yapılan değerlendirme sonucu 1.4 milyon TL destek almaya hak kazanan MATEL için hibe sözleşmesi Ankara’da imzalandı.
Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Kemal Akyıldız, Koordinatör Yardımcılığını Dr. Öğr. Üyesi SertanOzan, Proje Ekip-Sorumluluğunu Öğr. Gör. Oğurİynen’in üstlendiği projede ayrıca Makine Mühendisliği bölümü öğrencileri Osman Hulusi Üzüm, Bünyamin Gürsoy, Mustafa İlhan, Muhammet Polat da görev alıyor. Proje için Hibe Sözleşmesi, 3 Nisan 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen törenle imzalandı. İmza töreninde TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem, proje ekibine teşekkür ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. İmza törenine Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hikmet ŞelliAybar, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Kemal Akyıldız, Proje Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi SertanOzan da katıldı.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar’ı ve tüm proje ekibini başarılarından dolayı kutladı. Prof. Dr. Karacabey, proje kapsamında kurulacak olan test laboratuvarının öğrencilerin eğitim kalitesini daha yukarı taşımasının yanında bölgenin kalkınmasında gerekli olan etkin insan kaynağı potansiyelinin arttırılmasında ve il sanayisinin ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir rol oynayacağını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.
Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Kemal Akyıldız, TANAP tarafından sağlanacak hibe desteği ile Bozok Üniversitesi bünyesine dahil edilecek olan “Malzeme Test Laboratuvarında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin malzemelerin mekanik testlerini bizzat kendilerinin gerçekleştireceklerini ayrıca akademisyenlerinin yapacağı çalışmalar ile üniversite bünyesindeki ARGE çalışmalarının ve bölgede üniversite odaklı çalışmaların artmasında etkin rol oynayacağını belirtti.
TANAP Nedir?
Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, TANAP, projesinin amacı, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasıdır. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturmaktadır.
TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.