""

Temayül 5 Mayıs’ta yapılacak « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:42

Temayül 5 Mayıs’ta yapılacak

AK Parti Yozgat İl Başkanı Celal Köse, 2 Mayıs Çarşamba günü yapacakları temayül yoklamasının 5 Mayıs Cumartesi gününe ertelendiğini söyledi. Başkan Köse, AK Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Nisan’da sona erecek olan aday adaylığı müracaatlarının ise 2 Mayıs tarihine uzatıldığını duyurduğunu ifade etti.

Temayül 5 Mayıs’ta yapılacak
Son Güncelleme :

30 Nisan 2018 - 7:00

24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçim tarihinin belirlenmesinin ardından siyasi partilerde aday adaylık başvurularında hareketlilik yaşanıyor. Yozgat’ta en fazla ilgiyi İktidar partisi AK Parti görüyor.
AK Parti İl Başkanı Celal Köse, partilerine olan yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, 24 Haziran seçimlerinde Yozgat’ın Türkiye sıralamasında ilk 3’ün içerisinde yer alması için canla başla çalışacaklarını ifade etti.
Başkan Köse, aday adaylık başvurularının yoğunluğu sebebiyle AK Parti Genel Merkezi tarafından kendilerine gelen yazıda 29 Nisan’da sona eren adaylık başvurularının 2 Mayıs Çarşamba günü saat 19:00’a kadar uzatıldığını, temayül yoklamasının ise 5 Mayıs Cumartesi günü Yimpaş AVM Salonunda yapılacağını belirtti.
AK Parti’de aday adaylıklarında aralarında 3 dönem üst üste belediye başkanlıkları görevinde bulunan kişilerinde yer aldığı isimler şunlar: “Suphi Daştan, Ahmet Şimşek, Harun Lekesiz, Ayhan Çelik, Nurullah Nurdoğan, Muhammed Emin Erbek, Kazım Ekinci, Hasan Doğruyol, Gülhan Dulda İmamoğlu, Halil İbrahim Şahin, Yusuf Can Kılınç, Yücel Danış, Turgut Bağdatoğlu, Murat Çalışkan, Ercan Özgan, Nuriye Özel, Sibel Yıldırım, Erdal Duyar, Sabit Akdaş, Sümeyye Nur Akbulut, İskender Minnar, Bahri Kayabaş, Hakan Hamza Şöhretve Yozgat mevcut milletvekilleri de aday adaylık başvurularını parti genel merkezine yaptı.”
2 Mayıs Çarşamba gününe kadar devam edecek aday adaylık müracaatı sayının son güne kadar daha da artacağı ifade ediliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.