""

TEMİZ TOPLUM, TEMİZ ÇEVRE « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 08:08

TEMİZ TOPLUM, TEMİZ ÇEVRE

TEMİZ TOPLUM, TEMİZ ÇEVRE
Son Güncelleme :

08 Mart 2018 - 7:00

Yaşanabilir bir şehir olmanın bir değil, birden fazla kuralları vardır… Konumuz Yozgat ise, daha çok kural koyucuların önce bu kurallara uyması gerekir.

Dolayısıyla önce saygı ve sevgi…

Sonra temiz bir toplum daha sonra temiz bir çevreye sahip olmak, bütün bunlar akşamdan sabaha Yozgat’ta bir yerlerde yapılan hazırlıkların ardından tesis edilmeyeceğini şimdiye kadar anlatamadık…

Çünkü zaman içinde planlı ve programlı şekilde verilen eğitimlerle ve eksik ya da noksan alt yapıların tamamlanmasıyla sağlanır…

* * * *

Yozgat bunu bugüne kadar başaramadığı için yaşanabilir şehirlerarasında geri planda kaldı. Hâlbuki sanayileşmekten uzak kalan bir şehir yaşanabilir şehirlerarasında ilk sıralarda yer almalıdır.

Şehirde yaşamanın bir bedeli vardır. İnsan ya bu bedeli öder ya da ödemez… Bedeli ödemeyenlerin yaşayacağı yerler şehirler değildir. Kaç kez yazdım bilmiyorum ama her zaman söyledim ve bu durumu savunmaktan vazgeçmeyeceğimi buradan bir kez daha ifade etmiş olayım…

* * * *

Bu bağlamda demem O ki, bir yerden başlamak her şeye ve her türlü olumsuzluklara karşı cephe açmaktır. Bu konuda Yozgat Belediyesinin genç, bilgili ve tecrübeli ekibi, her türlü olumsuzlukları bir tarafa koyup, yeni bir cephe açtığını fark edenlerdenim…

Öncelikle ekibin işinin kolay olmadığını baştan söylemeliyim, birkaç adımdan sonra havlu atmazlarsa, birazdan ayrıntıları ile anlatacağım çalışmanın neticesinde geleceğimizi emanet edeceğimiz nesiller kural tanımazlara karşı örnek olacaklardır…

Şimdi haberin detayına birlikte bakalım… Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde 25 gün boyunca sürecek çevre bilinci eğitiminde 6 bin 500 ana sınıfı ve ilkokul öğrencisine ulaşılacak.

Birkaç gün evvel başlayan eğitimlerde öğrencilere çevre, hava, su kirliliği ile ambalaj atık, bitkisel atık yağlar ve atık pillerin verdiği zararlar ve geri dönüşümle ilgili konular slayt eşliğinde anlatıldı. Eğitimde öğrencilere atık malzemelerden yapılan kalem, bloknot gibi materyallerin yanı sıra çevre bilincini aşılayan boyama kitabı da dağıtıldı.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan 25 gün boyunca 6 bin 500 öğrenciye ulaşacaklarını söyledi. Kılınçaslan,”Okullarımızdaki geri dönüşüm ve çevre bilinciyle ilgili çocuklarımıza eğitim vermeye başladık. İlkokula giden çocuklarımızın tamamına günlük 2 seans olmak üzere eğitim vereceğiz. Bu sayede hem çocuklarımıza çevre bilincini aşılayacağız hem de geri dönüşümle ilgili uygulamalı ve pratik eğitim vereceğiz. Çocuklarımız aldıkları bu eğitimi günlük yaşantılarında uygulamaya dökerek çevre bilincine sahip bireyler olarak yetişmeleri sağlanacak.” dedi.

Gelecek vaat eden güzel bir çalışma olduğunu söylemeliyim. Biz büyüklere burada bir görev düşüyor bu çalışmanın hayırlı ve faydalarını görmek için destek olmalıyız. Yozgat’ı yaşanabilir bir şehir yapmak, sağlıklı nesillerin yaşayacağı bir yer olmasını ancak böyle sağlayabiliriz.

  • Yeni dönem için başlayan intibak eğitimleri öncesinde yaptığı konuşmayla öğrencilerin dikkatini çeken Müdür!
  • Merkezde bulunan Sivil Toplum kuruluş temsilciliklerini ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulunan Bürokrat!
  • Siyaset ve Sivil toplum örgütleri arasında diyalogların sıklaştırılmasından dolayı Yozgat’ın kazançlı çıkacağını anlatan Başkan!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.