""

TKDK Yozgat Koordinatörlüğü Türkiye 3.’sü oldu « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:22

TKDK Yozgat Koordinatörlüğü Türkiye 3.’sü oldu

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programı Üçüncü Çağrı İlanında yatırım tutarı yaklaşık 105 Milyon 314 Bin Liralık, 104 proje kabul ederek, 42 il arasında Konya ve Şanlıurfa’dan sonra en çok hibe tutarı alan üçüncü il oldu.

TKDK Yozgat Koordinatörlüğü Türkiye 3.’sü oldu
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2018 - 7:00

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından başvurusu kabul edilen 104 proje incelemesinin en kısa sürede bitirileceği ve tamamının yatırım olarak gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi.
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Sayın Selim Türker, Yozgat İl Koordinatörlüğü’nün Türkiye üçüncüsü olmasından dolayı gururlu olduklarını belirtti. Türker, “Bu dönem gelen 104 proje sahibiyle en kısa sürede sözleşme imzalayarak yatırımlara başlayacağız ve yatırımları tamamlayıp başvuru sahiplerine yaklaşık 57 milyon lira daha hibe desteği ödemesi gerçekleştirileceğiz.”dedi.
İLİMİZDE
HAYVANCILIK
SEKTÖRÜNDE BÜYÜK BİR İLERLEME
GERÇEKLEŞMİŞTİR
Yozgat’ta hayvancılık sektörünün geliştiğini vurgulayan Türker, “Bu rakam sadece bu çağrıda almış olduğumuz proje sayısını belirtmektedir. Bu çağrı haricinde IPARD I ve IPARD II’nin toplam proje sayısı 291, toplam yatırım tutarı yaklaşık 297 milyon liradır.
İlimizde hayvancılık sektöründe büyük bir ilerleme gerçekleşmiştir. Yakın zamanda süt işleme ve et işleme tesislerinin sayısını arttırmayı hedeflemekteyiz. İl dışı ve yurtdışından yatırımcılarımızla sürekli olarak görüşmekteyiz. İlerleyen çağrılarda, ilimizde süt işleme ve et işleme tesislerinin de inşaatlarının başlamasına hep birlikte şahit olacağız. Ham madde Yozgat’ta üretilecek, Yozgat’ta işlenecek. Bu sayede Yozgat’ta kırsal kalkınmanın bir üst seviyeye ulaşmasını izleyeceğiz. Sağlanacak olan katma değer ve istihdam Yozgat’ta kalacaktır.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.