""

Topaç köyünde çiftçiler yağmur duasına çıktı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:27

Topaç köyünde çiftçiler yağmur duasına çıktı

Yozgat’ta hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yaşanan kuraklıkla birlikte ekili arazileri susuz kalan çiftçiler yağmur duasına çıktı.

Topaç köyünde çiftçiler  yağmur duasına çıktı
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2018 - 7:00

Topaç köyünde köyden çiftçilerin ve çevre köyden vatandaşların katılımıyla düzenlenen yağmur duası köy arazisinde yapıldı.
Çiftçiler, ellerini açarak dua etti. Çiftçilerin yağmur yağması için ettiklerin duanın ardından, kesilen kurbanların etlerinden yapılan yemekler katılımcılara ikram edildi.
Yağmur duası sonrasında Yozgat ve Çevre Köyleri Sulama Birlik Başkanı Yaşar Doğan, Yozgat’ta mevsimin kurak geçtiğini ve ekinlerin kurumak üzere olduğunu söyledi.
Doğan, “Yüce Allah, inşallah dualarımızı kabul eder de yağmur yağar. Bütün çiftçiler umutlarını bu ekine bağladı. Şuanda ekinlerimizde eğer yağmur yağmazsa zarar görecek” dedi.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yaşanan kuraklıkla birlikte ekili arazileri susuz kalan bölgelerde de geçtiğimiz haftalarda çiftçiler yağmur duasına çıktı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.