""

TSO Başkanı Çelik: KOBiGEL’den imalatçılarımız mutlaka yararlanmalı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 04:02

TSO Başkanı Çelik: KOBiGEL’den imalatçılarımız mutlaka yararlanmalı

Yozgat TSO Başkanı Sinan Çelik, KOSGEB, küçük ve orta boy işletmelere KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) ‘den imalatçıların mutlaka yararlanmaları gerektiğini söyledi.

TSO Başkanı Çelik: KOBiGEL’den  imalatçılarımız mutlaka yararlanmalı
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2018 - 7:00

Proje teklif başvurularının kabul edilmeye başlandığını vurgulayan TSO Başkanı Çelik, 24 Nisan’da başlayan ve 22 Haziran’da sona erecek olan başvurular sonrasında projesi onaylanan KOBİ’lere 1 Milyon liraya kadar geri ödemeli ve geri ödemesiz kredi verileceğini kaydetti.
Çelik, “İller bazında belirlenen imalat sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’ler desteklemeden yararlanmak için başvurabilecekler.”dedi.
Şartları uyan Yozgat TSO üyelerine çağrıda bulunan Çelik, 22 Haziran’a kadar başvuruları kabul edilecek olan projelere sağlanacak desteğin; en az 6 ay, en fazla 12 ay olacağını belirterek, destek oranının yüzde 60 olmak üzere de, 300 bin lirası geri ödemesiz ve 700 bin lirası geri ödemeli olmak üzere, proje destek üst limitinin en fazla 1 milyon lira olacağını ifade etti.
Çelik, “KOBİGEL hakkında bilgi almak isteyen tüm imalatçılarımız Odamıza başvurabilirler. Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm ticaret erbaplarımızın her türlü devlet teşvik ve desteklerinden haberdar olmasını istiyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür desteklerin takipçi olup üyelerimizi ve il genelinde ticaret yapan herkesi bilgilendirmeye çalışacağız” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.