""

TSO ve Üniversite sanayi İşbirliği toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:13

TSO ve Üniversite sanayi İşbirliği toplantısı yapıldı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Bozok Üniversitesi arasında başlatılan “Üniversite Sanayi İşbirliği” kapsamında üçüncü toplantı yapıldı.

TSO ve Üniversite sanayi  İşbirliği toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

17 Kasım 2018 - 7:00

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Bozok Üniversitesi arasında başlatılan “Üniversite Sanayi İşbirliği” kapsamında üçüncü toplantı yapıldı.
Yozgat TSO ve Bozok Üniversitesi işbirliğinde Tarım ve Hayvancılık sektör toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin sorunlar, çözüm önerileri ve uygulanabilir projeler hakkında istişareler yapıldı.
Rektörlük makamında gerçekleşen toplantıya; Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Yozgat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Uğur Başaran, Genel Sekreter Doç. Dr. Mahmut Kılıç, Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden; Prof. Öğr. Üyesi Dr. İsmail Türker, Doç. Dr. Emine Sema Çetin, Dr. Öğr. Üyesi Aysen Koç, Dr. Öğr. Üyesi Bekir Ayyıldız, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Boz, Dr. Öğr. Üyesi Orhan Ermetin, TSO Meclis Başkanı Hacı Selvi, Teknik Danışman Erdal Bilge Sedef, Genel Sekreter Ziya Saydam, Oda Meslek Komitesi Üyesi ve Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz ve Özel Kalem Müdürü Cihangir Taşdemir katıldı.
Toplantıda; Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesinin Yozgat’ta yapmış olduğu çalışmalara ilişkin sunum gerçekleştirildi. Tarım ve hayvancılık sektörünün mevcut durumu Oda ve Üniversite arasında ortak geliştirilebilecek projeler hakkında değerlendirmeler yapıldı. Tarım sektörünün sanayisiz ekonomik katkı oranın düşük olması ve tarımla sanayinin bir araya gelmesiyle artacak istihdam ile ekonomik katkı oranı üzerinde duruldu. Üniversitenin geçmiş yıllarda yaptığı çalıştaylar da elde edilen veriler ve TSO’nun sahada topladığı reel veriler üzerinden karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, “Ticaret ve Sanayi Odamızla gerçekleştirdiğimiz bu üçüncü sektör toplantısı. Bundan sonraki süreçte de bunu bir gelenek haline getireceğiz ve düzenli olarak tüm sektörlere ilişkin toplantıları ilgili Fakültemizin hocaları ile gerçekleştireceğiz. Üniversite ve sanayi işbirliği ile Odamızın yanında olarak ilimizin sosyoekonomik alanda gelişimine gereken katkıyı el birliği ile sağlayacağız” dedi.
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik’te “Odamızda sekiz meslek gurubumuz var ve bu meslek gurupları da kendi içlerinde alt kategorilere ayrılıyor. Oda olarak her meslek gurubumuz için çeşitli projeler üretmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu konuda da üniversitemizin bilgisi ile ticaret erbaplarımızın birikimlerini bir araya getirerek ilimize ve daha da önemlisi ekonomimize katma değer katacak çalışmalar hedefliyoruz. Amacımız daha yaşanabilir, daha gelişmiş ve daha iyi bir Yozgat. Ben inanıyorum ki bu toplantıların sonucunda ortaya çok çeşitli ve somut projeler çıkacak. Bu konuda bizlere destek veren başta Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve tüm Hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.