""

TÜBİTAK 1001 Projesinde büyük başarı « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 23:51

TÜBİTAK 1001 Projesinde büyük başarı

Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan TÜBİTAK 1001 Projesi, Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na önerilen “Fungal katı hal fermantasyonu ile biyozenginleştirilmiş buğday, mısır ve pirinç unlarının üretimi: UV-B uygulaması, karakterizasyon ve model gıdada kullanımı” isimli projesi TÜBİTAK tarafından desteklendi

TÜBİTAK 1001 Projesinde büyük başarı
Son Güncelleme :

20 Temmuz 2022 - 13:52

Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan TÜBİTAK 1001 Projesi, Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na önerilen “Fungal katı hal fermantasyonu ile biyozenginleştirilmiş buğday, mısır ve pirinç unlarının üretimi: UV-B uygulaması, karakterizasyon ve model gıdada kullanımı” isimli projesi TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Nurcan Doğan’ın yürütücülüğünü üstlendiği ve Dr. Öğretim Üyesi Cemhan Doğan’ın araştırmacı olduğu, Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na önerilen “Fungal katı hal fermantasyonu ile biyozenginleştirilmiş buğday, mısır ve pirinç unlarının üretimi: UV-B uygulaması, karakterizasyon ve model gıdada kullanımı” isimli proje TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Desteklenen proje, 2022 yılı 1. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1992 proje önerisinden 1851’i bilimsel değerlendirmeye alınarak yapılan değerlendirme sonucu 306 proje önerisinin desteklenmesine, 154 proje önerisi ile de bir sonraki dönemi beklemeden 28 Temmuz 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilmesine karar verildi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, TÜBİTAK 1001 programları  kapsamında projesi kabul edilen öğretim elemanlarını tebrik etti.

Rektör Karadağ,  “Üniversite olarak bilimsel çalışmalara ve TÜBİTAK projelerine büyük önem veriyoruz. Eğer bir yerde başarıdan söz etmek gerekiyorsa orada muhakkak bir çalışma, çaba ve gayret söz konusudur. Değerli akademisyenimizin kabul edilen projesi, bu anlamda ciddi bir çalışma ve gayretin ürünüdür. Proje sahibi hocalarımızı  tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu. Nazife EKİCİ

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.