""

Türk Kızılayı’ndan Ramazan seferberliği « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 17:05

Türk Kızılayı’ndan Ramazan seferberliği

Türk Kızılayı Yozgat Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İlker idrak ettiğimiz Ramazan Ayı içerisinde Türk Kızılay’ının faaliyetleri ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Türk Kızılayı’ndan  Ramazan seferberliği
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2018 - 7:00

Başkan İlker yaptığı açıklamada, “150 yıldır ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Kızılay, “Ramazan’ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganıyla yardım kampanyası başlatarak, bu sene 10 milyon insana, muhtaca; bağışçılarımızla ulaşmayı, onların hayat yüklerini paylaşmayı, acılarını hafifletmeyi, açlıklarını gidermeyi, sofralarını şenlendirmeyi düşünüyoruz ve hedefliyoruz. Bunun için tek bir güvencemiz var. O da hamiyetperver milletimizdir.
Savaş ve doğal afetler sonucunda evlerinden ve yurtlarından ayrı kalmak zorunda kalan mültecilerin Ramazan ayı boyunca acılarını hafifletmeyi amaçladığımız elimizi uzatacağımız 30 ülke var.
Özellikle ambargonun ve acıların artmış olduğu Filistin ve Gazze bölgesi öncelikli alanlarımızdan bir tanesi olacak. Gazze’de ihtiyaç sahibi 30 bin aileye, 150 bin civarında insana Ramazan öncesinde ulaşmayı ve gıda desteği vermeyi öngördük. Zeytindalı ve Fırat Kalkanı operasyonu sonucunda özgürleştirilen ve Doğu Guta’dan sürgün edilip İdlib’e, Azez, El-Bab ve Afrin Bölgesine yerleşen 100 binlerce insan bizden yardım bekliyor. Kızılay’ın bu bölgelerde yaklaşık 40 tane kampı var. 30 bin çadırın içerisinde 150 bin insana bakmaktayız. 12 yetimhanemizde yaklaşık 9 bin yetim ve dula koruma sağlamaktayız, insani yardım sağlamaktayız. Düzenli destek vermiş olduğumuz bu masum insanlara Ramazan ayı boyunca sofralar kuracağız, acılarını hafifletmeye çalışacağız.
İhtiyacı olan insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için, yardımseverlerimizi bağış yapmaya çağırıyorum. Şube Başkanlığımıza bağış yapmak isteyen bağışçılar hafta içi mesai saatleri içerisinde, Kızılay’ın genel nakdi, zekât, fitre gibi bağış modellerinden seçim yaparak bağışta bulunabilirler. Ayrıca 2868 kısa mesaj hattımız, 168 Çağrı Merkezimiz ,www.kizilay.org.tr internet adresimiz, tüm bankalardaki ve PTT Şubelerindeki Kızılay hesaplarımız üzerinden de kolaylıkla bağışta bulunabilirler.
Ayrıca geçtiğimiz günlerde İsrail askerleri, Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 61 Filistinliyi şehit etti, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere 2 binden fazla Filistinliyi yaraladı. Olaylar sonrasında hemen harekete geçen Türk Kızılayı da, İsrail askerleri tarafından yaralanan Filistinlilere destek amacıyla Filistin Kızılayı’na ilk aşamada 100 bin dolar değerinde iki konteyner ilaç ve tıbbi malzeme yardımı ulaştırdı. Bundan sonrada mazlum milletlere yardım etmeye devam edeceğiz. İsrailin Filistin üzerinde yaptığı nu insanlık dışı katliamı ve zulmü kınıyor ve lanetliyorum. Bu mübarek Ramazan ayında Cenabı Allah’dan tüm mazlum coğrafyalara yardım etmesini niyaz ediyorum.
Ramazan ayı boyunca gerekli tedbirlerimizi alarak kan stoklarımızı hazırladık. Ancak unutulmamalıdır ki Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğundan kan bağışı yapmayı ihmal etmemeliyiz. Türk Kızılayı Yozgat Kan Bağışı Merkezimiz bu kapsamda hafta içi her gün 10:00-18:00 saatleri arasında kan bağışı alacaktır.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.