""

Türkiye’nin Tarım Raporu- 2 « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 08:44

Türkiye’nin Tarım Raporu- 2

1. Kütahya’dan Sivas’a, Kastamonu’dan Karaman’a kadar tüm İç Anadolu’da akan ırmak, dere, çaylar üzerine göletler ve barajlar yaptıracağız.

Türkiye’nin Tarım Raporu- 2
Son Güncelleme :

05 Haziran 2023 - 17:38

B. SU ÇÖZÜMLERİ
1. Kütahya’dan Sivas’a, Kastamonu’dan Karaman’a kadar tüm İç Anadolu’da akan ırmak, dere, çaylar üzerine göletler ve barajlar yaptıracağız. Bunda da yönetimimiz yap-işlet-devret veya yap-işlet-devam et olacak. Finansman temininde yurt dışı kaynak bulanlar tercihimiz olacaktır veya yapacakları baraj ve gölet karşılığı hazine arazileri, turizm arazisi veya uzun vadeli hazine bonosu vereceğiz. Sulu tarıma geçmek Anadolu’yu bir baştan bir başa sulamak kesin hedefimiz olacak.
2.Karasu’dan (Fırat) Erzincan’dan suyu kanallarla alıp Kızıldağ’ı delip bu suyu Kızılırmak’a vererek özellikle 15 Mayıs – 15 Eylül arası tarım sulamasında kullanacağız. Kızılırmak üzerinde yeni barajlar yapacağız.
3.Atatürk Barajı’ndan suyu kanallarla alıpKayseri’ye-Konya’ya sevk etmeyi başaracağız.
4. Yeşilırmak üzerinde Niksar’da baraj yapıp Kelkit Vadisi’ni su deposu yapacağız. Bu suyla Tokat, Amasya ve Çorum’u sulayacağız.
5.Osmancık merkez olmak kaydıyla Kızılırmak deltasında Çorum ve Çankırı’da çeltik üretimini destekleyeceğiz, bu bölgeyi kanallarla donatacağız.
6.Her yıl Trakya’da yaşanan seli bitirmek ve yaz aylarında çeltik ve ayçiçeğini sulamak için bölgenin mastır planını yapacağız. Yeni barajlar yapacak, Trakya’yı kanallarladonatacağız. Trakya’da tarım arazilerini sanayi arsası olarak kesinkes kullandırmayacağız. Çevreye saygılı olacağız, aynı uygulamayı Sakarya, Bursa ve Ege’de uygulayacağız.
7.Susuzluğun sorun olduğu illerden Ankara’yı Kızılırmak’tan, İstanbul’u Sakarya’dan kanallarla besleyeceğiz. Bu sorunu biz bitireceğiz.
8.Yozgat Uzunlu Barajı’nı Kızılırmak’tan besleyeceğiz. Boğazlıyan – Yenifakılı – Şefaatli bölgesindeki atıl kanalları kullanacağız. Köylüyü derin su kuyularından kurtaracağız. Delice Irmağı üzerine Yerköy’de baraj yapacağız.
9.Göksu Projesi ile Konya, Karaman, Aksaray’ı suya boğacağız.
10.GAP’ı bitireceğiz, gönüllülük esasına bağlı kampanya ile halkın maddi desteğine başvuracağız. “Kardeşlik Vergisi” ile bu işi muhakkak bitireceğiz. Kaynak yaratacağız.
11.Gaziantep Belkıs barajından alınacak su ile Araban, Yavuzeli ve Pazarcılığı sulayacağız.
12.Karkamış Barajı ile Barak Ovası’nı Kilis’i sulayacağız.
13.Aksu-Ceyhan ırmaklarından alacağımız suyla Maraş’tan – Hatay’a kadar bölgeyi Pamuk-Mısır-Soya havzası yapacağız.
14.Çukurova’da sulanmamış arazi bırakmayacağız. Tarsus, İmamoğlu, Kozan, Kadirli, Ceyhan ovalarını, Seyhan ve Ceyhan Irmakları üzerindeki barajlarla kanallarla donatacağız.
15. Büyük – Küçük Menderes ve Gediz ovalarını baraj ve kanallarla ihya edeceğiz.
16.Elbistan ve Afşin’i sulu tarıma geçirip bu bölgeyi pancar ve yağlık ay çekirdeği üssü yapacağız.
17.Çarşamba ve Bafra ovalarında çeltik tarımını destekleyeceğiz.
18.Trakya, Marmarave Ege’de sulanmamış bir karış yer bırakmayacağız.
19.Marmara ve Ege adalarını şarap üretim bölgeleri ilanedeceğiz.
20.Organik tarımı devlet katında desteklenir hale getireceğiz. (Sürecek)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.