""

Vali Polat’tan, uyarı « Yeniufuk Gazetesi

19 Mart 2024 - 07:58

Vali Polat’tan, uyarı

Yozgat Valisi Ziya Polat, artan Kovid-19 vakalarına karşı vatandaşları uyararak, ramazan ayında; toplu iftar ve misafir kabul etme, misafirliğe gitme gibi durumlardan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Vali Polat’tan, uyarı
Son Güncelleme :

15 Nisan 2021 - 15:55

Yozgat Valisi Ziya Polat, Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Covit19 vakalarının artması nedeniyle Ramazan ayı süresince toplu iftar yemeği verilmemesi yönünde karar aldı. Alınan karar kapsamında; vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe, iftar çadırlarına müsaade edilmeyeceği belirtildi.
Son dönemlerde salgının yayılımında ev içi bulaşma oranının yüksekliği hususu da göz önünde bulundurularak vatandaşların iftar veya sahurlarda misafir kabul etmemeleri istendi.
Kurul kararında, ‘’Diyanet İşleri Başkanlığının duyurusuna uygun şekilde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da teravih namazlarının evde kılınmasına devam edilecektir. Öte yandan salgının oluşturduğu riskin artırılmaması açısından teravih namazı nedeniyle evler başta olmak üzere çeşitli yerlerde bir araya gelinmemesi gerektiği konusu vatandaşlarımıza sık sık duyurulacaktır’’ denildi.
Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak, Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları, yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretiminin iftardan bir saat önce sonlandırılacağı kaydedildi, iftar saatine kadar sadece satışın yapılabileceği bildirildi.
İftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilebileceği vurgulanan Kurul kararında Ramazan ayının huzur ve güven ortamında geçmesi için ve bu süreç içerisinde oluşması muhtemel yoğunluklar göz önünde bulundurularak il genelinde gerekli önlemlerin alınacağı kaydedildi.
Alınan kararlarda şu görüşlere yer verildi:
“Ramazan ayı ile birlikte türbe ziyaretlerinde yaşanabilecek artış ve bu şekilde oluşabilecek kalabalıkların oluşturacağı riske karşı yetkili birimlerce fiziki mesafe kurallarının eksiksiz uygulanması başta olmak üzere gerekli önlemler alınacak. İftar vakitlerinin öncesinde oluşabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak iftar saatinin en az 3 saat öncesinden itibaren belediyeler ile gerekli koordinasyon sağlanarak toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayıları artırılacak. Ramazan ayı boyunca yoğunlaşan mezarlık ziyaretleri kontrollü olarak yapılabilmesi için mezarlıklara giriş ve çıkışlar ayrı olarak planlanacak. Fiziki mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilecek. Market ve pazar yerleri olmak üzere kalabalıkların oluşabileceği alanlarda fiziki mesafe koşullarının korunmasına yönelik tedbirler alınacak. Ramazan ayını fırsat bilerek fahiş fiyat uygulaması yapan firma/işletmelere yönelik denetimler arttırılacak, aykırı durumlarla karşılaşılması halinde gerekli adli/idari işlemler yapılacak. Kararlara, önlemlere uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.