""

Vatan bekçilerine mektup yazdılar « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 03:10

Vatan bekçilerine mektup yazdılar

Sorgun Bahadın Şehit Ali Akdoğan Ortaokulu 2017-2018 eğitim öğretim yılında “Vatan Bekçisi Kahraman Mehmetçiğe Moral Mektubu” adında ülke genelinde bir çok okulda ortak yürütülen eTwinning (ulusal okul ağı) projesi yürüttü.

Vatan bekçilerine  mektup yazdılar
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2018 - 7:00

Okul Müdürü Alper Kapan, Gelişen teknoloji ve değişen dünyada öğrencilerimiz de milli ve manevi değerlere olan ilgi ve alakanın gün geçtikçe azaldığı, vatan, bayrak, ordu, millet gibi kavramların önemini yitirdiği, mektup yazma, resim yapma, kitap okuma, birlikte ve kolektif olarak iş yapmanın giderek azaldığı, bencillik ve bireyselliğin giderek arttığı gözlemlenmiştir. İşte bu nedenlere bağlı olarak onların birlik ve beraberlik içinde ortak bir amaç için birlikte iş yapabilmeyi amaçlayan, teknoloji bağımlılığından uzak mektup yazma kültürünü yeniden kazandırmayı, vatan, minnet, vefa, empati, sorumluluk gibi değerlerin yeniden kazandırılması hedeflendiği için bu proje ortaya çıkmış ve okulumuzda çok güzel sonuçları ortaya çıkararak uygulanmış ve öğrencilerimizde belirtilen bu milli ve manevi değerlerinde, hayata bakış açıları değişmiştir. İlk önce çalışmanın kimlerle yapılacağı planlanmış, mektup yazmak isteyen ve resim yapmak isteyen bütün öğrenciler gönüllülük esasına göre projeye dahil edilmiştir. Proje eğitim öğretim yılı başında Eylül 2017 de öğrencilere duyurulmuş, Ekim-Şubat arasında mektupların yazılması, resimlerin yapılması, ve videoların çekimi gibi etkinlikler ile yürütülmüş ve aynı zamanda yazışmalar yapılarak çalışmaların gönderileceği askeri birlikler belirlenmiş Cizre 1.Hudut Tabur komutanımız Piyade Yarbay Tarık Çetin çok yardımcı olmuştur. 6 Mart 2018 tarihinde ürünlerimiz hediyelerimiz ile birlikte 18 Mart Şehitler Haftası’na yetişmesi amacıyla taburumuza gönderilmiş, 10 Nisan 2018 tarihinde de taburumuzdan tabur arması tabur komutanımızdan okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür mektubu ve resimlerimizin sergilendiği fotoğraflar çerçeveli olarak okulumuza gelmiştir, projenin müdür Yardımcısı Yusuf Hatipoğlu ile birlikte yürüttüklerini sonuç olarak ta öğrencilerde Vatan, Bayrak, İstiklal Marşı, asker, ordu, minnet, şükran, ahde vefa gibi duygularda artma görünmüştür, teknoloji ve internet bağımlılığında azalmalar görülmüş, yapılan veli görüşmelerinde bu sonucun doğru olduğu gözlemlenmiştir dedi.
Ayrıca projenin yürütülmesi aşamasında emeği geçen Türkçe Öğretmeni Serpil Kaya ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emine Mötür’ e ve öğrencilerine teşekkür ederim” dedi. Kapan, projenin eğitim öğretim yılının başında ülke genelinde yaklaşık olarak 150 okulda aynı anda yürütülmeye başlandığını proje final sergisinin devam eden ankete göre Bursa’da Konya’da yapılacağı, 25-26 Mayıs tarihinde Konya’da Eylül ayında Bursa’da ve diğer illerde, eş zamanlı olarakta Genel Kurmay Başkanlığına bütün Mehmetçikler adına proje ortakları tarafından ortak sesli ve görüntülü video çekimi yapılıp gönderileceğini sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.