""

Vekli: Öğrencilere bilimi sevdirmek istiyoruz « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:02

Vekli: Öğrencilere bilimi sevdirmek istiyoruz

Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Hüseyin ve Saffet Coşkun Ortaokulu’nda bir etkinlik düzenledi. Fen bilgisi öğretmenliği öğrencileri, etkinlikte yaptıkları deneylerle öğrencilerin bilime olan ilgilerinin artmasını sağladı.

Vekli: Öğrencilere bilimi sevdirmek istiyoruz
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2018 - 7:00

Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi öğretmenliği öğrencileri, Çalatlı Köyü’nde bulunan Hüseyin ve Saffet Coşkun Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında hazırladıkları deneyleri öğrencilerle birlikte yaptılar.Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Gülşah Sezen Vekli, öğrencilere bilime sevdirmek için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Öğretim Üyesi Gülşah Sezen Vekli “Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında fen bilgisi öğretmenliği öğrencilerimizden verdiğimiz süre içerisinde projelerini getirmelerini istedik. Onlarında bizden bir talebi oldu. Öğrencilerin bilime olan ilgisini çekecek bir takım etkinlikler hazırladılar ve bizden köy okullarının imkânları kısıtlı, fen deneyleri ile metaryallerin eksikliğinden dolayı sıkıntılı olduğu için, bu etkinlikleri yasal izin alıp bu köy okullarında uygulayalım dediler. Bizde bunu yaptık” dedi.
Okullarda fen bilgisini sevdirmemiz gerektiğine dikkat çeken Öğretim Üyesi Gülşah Sezen Vekli, “Dezavantajlı bölgelerde ve okullarda fen bilgisi öğretmenleri olarak bilimi sevdirmemiz gerekiyor. Bizde bu şekilde deneyler yapalım istedik. Hüseyin ve Saffet Coşkun Ortaokulu’nda yaptığımız deneyler çok güzel oldu. Küçük öğrencilerimizin merakları ve ilgisi beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti ” diye konuştu.
Uçuran ayna, hologram ayna, sabun fiskiyesi, Güliveren Sandalyesi ve Nikola Tesla’nın plazma küresi ile birlikte yaklaşık 10 deney yapıldı. Fen bilgisi öğretmenliği öğrencilerinin hazırladığı deneyler, Hüseyin ve Saffet Coşkun Ortaokulu öğrencilerince yoğun bir dikkatle izlendi. Hüseyin ve Saffet Coşkun Ortaokulu müdür yardımcısı Aslıhan Özak ise “Öğretim Üyesi Gülşah Sezen Vekli ve fen bilgisi öğretmenliği öğrencilerine çok teşekkür ediyorum. Oldukça faydalı bir etkinlik oldu” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.