""

Yazıcı: Ben yerine biz dilini kullanmalıyız « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 16:10

Yazıcı: Ben yerine biz dilini kullanmalıyız

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, akademik başarının sürekli izleneceğini, yönetici ve öğretmenlerin planla, uygula, kontrol et, önlem al (PUKÖ) prensibiyle çalışması halinde iletişim sorunu olmadan başarıya ulaşacaklarını vurgulayarak eğitim camiası olarak “ben” dili yerine “bizdilinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Yazıcı: Ben yerine biz dilini kullanmalıyız
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2018 - 10:12

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Merkez’de Okul müdürleri ile toplantı düzenledi. Toplantıya İl Müdür yardımcıları, şube müdürleri de katıldı. Toplantıda okul müdürlerinin sorunlarını dinleyen Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, eksiklikleri not alarak giderilmesi için gerekli talimatları verdi. Toplantıya katılan müdür yardımcıları ve şube müdürleri söz alarak, birimleriyle alakalı iş ve işlemler hakkında okul müdürlerine bilgi vererek sorularını cevaplandırdı.
Daha sonra gündem maddelerinden; ödeneklerin takibi, öğrenci kontenjanlarının sisteme girilmesi ,atama ve yer değiştirme takvimi ,rehberlik hizmetleri, pansiyonlarımızın yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanması ,kurum kültürü ve kurum iklimi oluşturma, orta öğretime geçiş sınavı ,üniversiteye yerleştirme sınavları ,2017-2018 ders yılının değerlendirilmesi, yıllık eylem planının okul ve kurum müdürlerince hazırlanması, öğrenci davranışları ve izlenmesi konuları görüşülüp kararlar alındı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı’nın talimatıyla AR-GE biriminin yaptığı 2014-2016 yılları arası TEOG, YGS, LYS sonuçlarının dersler ve İl bazında başarı grafiği,sunum şeklinde yansıtılarak okulların başarı değerlendirilmesi yapıldı.
Yazıcı, yaptığı konuşmada, akademik başarının sürekli izleneceğini, yönetici ve öğretmenlerin planla, uygula, kontrol et, önlem al (PUKÖ) prensibiyle çalışırsa iletişim sorunu olmadan başarıya ulaşacaklarını belirterek, yöneticilik ve liderlik konularına değindi.
Yazıcı, Yozgat Eğitimini Geliştirme Projesi’’ üzerinde çalışıldığını, bu proje çerçevesinde ölçme ve değerlendirme merkezimiz ile birlikte çalışılıp Yozgat’ın kontrol ve takip sistemi verilerini elde ederek daha başarılı bir eğitim-öğretim yılı hazırlamak için gerekli planlamaların yapıldığını belirtti. Her okulun ve kurumun 4 yıllık eylem planı hazırlayacağını vurgulayan Yazıcı, bu eylem planları çizgisinde gerekli çalışmaların yapılarak okul ve kurumların performans göstergelerinin bu veriler üzerinden yapılacağını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.