""

Yerel seçime şunun şurasında ne kaldı?..  « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 10:21

Yerel seçime şunun şurasında ne kaldı?.. 

Yerel seçime şunun şurasında ne kaldı?.. 
Son Güncelleme :

06 Ağustos 2018 - 7:00

2019 Mart‘ında belediye seçimleri yapılacak. Bu tarih uzak gibi görünse de, seçimin ayak sesleri kapıya kadar geldi…

2019 Mart’ında vatandaş sadece Belediye Başkanı seçmeyecek… Başkan ile birlikte Meclis üyeleri ve mahalle temsilcisi olarak Muhtar’da seçecek.

2019 Mart’ında yapılacak seçimler de daha önce birkaç kez söyledim ve yazdığım üzere makamlarda yeni değişimler bir hayli fazla olacak diye düşünenlerdenim.

Çünkü 24 Haziran’da yapılan seçimlerden sonra AK Parti teşkilatlarında yakın zaman da ciddi değişimler olacak. Genel Merkeze yakın çevrelerden bu konuda hemen her gün yeni bir duyumlar alıyorum.  Bu değişimler Genel Merkez kurultay’ının hemen ardından hızlı bir şekilde başlayacak, kısa sürede de tamamlanacaktır.  Bu konuda daha birkaç evvel Sayın Erdoğan önemli açıklamalarda bulunması duyumlarımızı ve öngörülerimizi doğrulamaktadır.

* * * *

Konuyu genel olmaktan çıkartıp, yerele bağladığımızda da Yozgat’ta AK Parti cephesinde Sayın Erdoğan’ın Metal yorgunluk tarifine uyan yıpranmış çok sayıda yüzler bulunmaktadır. Bunlar her ne kadar “ayranım ekşi” kabul etmeseler de, tarife uyan bu yüzler partiye artık bir faydaları dokunmadığı gibi toplumun taleplerine karşılık veremez olmuştur…

2019 Mart’ında yapılacak seçimler de Ak Parti bu yüzlerle vatandaşın karşısına çıkmak istemeyecektir. Bu konuda müneccim olmaya gerek yoktur. Çünkü AK Partinin 7 Haziran ve 24 Haziran seçimlerinde ağzı yandı, bundan sonra suyu dahi üfleyerek içecektir. Zira Sayın Erdoğan’ın Grup toplantılarında veya Belediye Başkanları ve İl Başkanları toplantılarında yaptığı konuşmalardan bu değişimlerin yapılacağı aslında açık bir şekilde anlaşılmaktadır.

* * * *

Bu kadar açık ve net konuşmalar karşısında yapılması gerekenler zamanında yapılmaz, alınması gereken tedbirler zamanında alınmazsa 2019 Mart’ında yapılacak seçimlerin neticesi 7 Haziran ya da 24 Haziran’dan farklı olmayacaktır.

Çünkü MHP’nin, İYİ Parti’nin ve CHP’nin 2019 Mart’ında yapılacak seçimler de ortaya koyacağı performans ile ilgili  alt yapı çalışmaları şimdiden partilerin teşkilatları başta olmak üzere Milletvekilleri tarafından yapılmaya devam ediyor.

* * * *

Unutmamak gerekir ki, siyaset her zaman kendini yenileme sanatıdır. Kendini yenilemeyen parti teşkilatları Sayın Erdoğan’ın da dediği gibi Metal yorgunluk içinde olduklarını fark etmezler. Dolayısıyla bu minval üzere devam eden hangi Parti olursa olsun vatandaş zamanı geldiğinde verdiği bütün kredileri çekip alır.

Son cümle ve bir örnekle sohbeti sonlandıralım. Hatırlayın 24 Haziran seçimleri öncesi Ak Partinin Yozgat’ta 4 Milletvekili yok muydu? Peki, bugün kaç milletvekili var? Hesap bu kadar basit. Ak Parti vatandaşa kulak verirse, kimlerle yola devam edilmeyeceğini net bir şekilde görecektir.

 

  • Bir toplantıya katılmak üzere geldiği Yozgat’ta şimdiye kadar olduğu üzere şimdide siyasi ağırlığını halen noksansız hissettiren Vekil!
  • Yaklaşan yerel seçimler yaptığı bir açıklamada ilçenin geliştiğini, gelişimini hızla sürdürdüğünü anlatan Başkan!
  • Her yıl yaptıkları geleneksel buluşma yemeğinin hafta sonu bir yenisini yaparak, dostluk ve kaynaşmanın devamını sağladıklarını anlatan Heyet Başkanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.