""

Yoğun bakım çalıştayı düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:52

Yoğun bakım çalıştayı düzenlendi

Bozok Üniversitesinde Hemşirelik Haftası kapsamında TÜBİTAK destekli Yoğun Bakım Çalıştayı düzenlendi.

Yoğun bakım çalıştayı düzenlendi
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2018 - 7:00

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salon’unda gerçekleştirilen çalıştaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çiftçi, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Mustafa Böyükata, öğretim elemanları, hemşireler ve öğrenciler katıldı.
Bozok Üniversitesinin ev sahipliğinde ilk kez TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen Yoğun Bakım Çalıştayına çevre üniversitelerden çok sayıda bilim insanı da eşlik etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sevinç Polat hemşirelik mesleğinin en ilkel toplulukların yaşadığı çağlardan, teknolojik ve modern gelişmelerin birbirini takip ettiği günümüze kadar her devirde bulunduğu ve her devrin insanları için çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Çalıştayın amacının, alanında yetkin akademisyenler tarafından tüm sağlık profesyonellerine yoğun bakımlarda etkin enfeksiyon kontrolü, maliyet etkili bakım, hasta güvenliği, enfeksiyona bağlı morbidite ve mortalitenin azaltılması ve sağlık profesyonellerinin güvenli bakım uygulamalarını gerçekleştirmelerini sağlayacak bilgi, beceri ve uzmanlığın kazandırılması olduğunu ifade eden Prof. Dr. Polat, çalıştayı düzenlemekten ve il dışından gelen konukları Yozgat’ta Bozok Üniversitesi’nde ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.
Prof. Dr. Sevinç Polat konuşmasının sonunda her hemşirenin yaptığı işten, verdiği hizmetten, kişisel ve mesleki gelişiminden bireysel olarak sorumlu olduğunu hatırlatarak, tüm hemşirelerin Hemşirelik Haftasını kutladı. Program kapsamında; Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Erbay, Anestezi ve Reaminasyon Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gamze Talih, Başhemşire Vekili Arş. Gör. Aybike Bahçeli, Yoğun Bakım Hemşireliği Derneği’nden Dr. Hem. Duygu Sönmez Düzkaya, Uzm. Hemşire Ebru Kıraner, Uzm. Hemşire Aycan Kelez Yayık, Dr. Öğr. Üyesi Banu Terzi tarafından “Hedef Yoğun Bakımda Sıfır Enfeksiyon, Ventilatörle İlişkili Pnömoninin (VİP) Önlenmesi ve Kontrolü, Damar İçi Kateter Enfeksiyonlarının Önlenmesi ve Kontrolü, Üriner Kateterle İlişkili Enfeksiyonların Önlenmesi ve Kontrolü, Sepsis Farkındalık ve Tanı Kriterleri, Septik Şokun Hemşirelik Yönetimi, Yoğun Bakımlarda Enfeksiyon Kontrolünde Standart Alınacak Önlemler ve Yoğun Bakım Ünitelerinde Sıfır Enfeksiyon Mümkün mü? konularında sunular yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.