""

Yozgat büyük buluşmaya ev sahipliği yaptı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:00

Yozgat büyük buluşmaya ev sahipliği yaptı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı ile İç Anadolu Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren oda ve borsaların genel sekreterleri önemli kararlar aldı.

Yozgat büyük buluşmaya ev sahipliği yaptı
Son Güncelleme :

18 Haziran 2018 - 7:00

Bölge oda ve borsalarının genel sekreterlerine yapılan çağrı sonucunda mazeretlerini bildiren oda ve borsa genel sekreterlerimiz haricinde sağlanan çoğunluk ile istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının moderatörlüğünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yozgat Akademik Danışmanı Dr. Mehmet Kara üstlendi.
Toplantıya Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fatih Arslan, Alaca Ticaret Borsası Genel Sekreteri Faik Yetgin, Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik, Haymana Ticaret Odası Genel Sekreteri Ali Biçer, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Serhat Ay, Polatlı Ticaret Odası Genel Sekreteri İnanç Ölmez, Yerköy Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Barış, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sami Erdoğan, Boğazlıyan Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Ayık, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ziya Saydam, Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Çağrı Kılıç, Şefaatli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Yasin Karaca ve Yerköy Ticaret Borsası Genel Sekreteri Muttalip Salmanlı katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını ev sahipliğini üstlenen Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ziya Saydam yaptı.
Saydam, konuşmasında katılımlarından ötürü genel sekreterlerimize teşekkür ederek bundan sonraki süreçte daha geniş katılımlar ile bu toplantıların devam edeceğini ifade etti.
Dr. Mehmet Kara tarafından okunan gündem maddeleri üzerinde görüşmelere geçildi.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda aşağıda belirlenen maddeler üzerinde hemfikir olundu.
İstişare sonucu alınan kararlar şu ana maddelerden oluştu:
– İç Anadolu Bölgesi Odalar ve Borsalar Girişimcilik Akademisinin Kurulması,
– Yılda bir defa olmak üzere İç Anadolu Bölgesi Tarım, Hayvancılık ve Ticaret Şurasının Toplanması,
– Bölge oda ve borsalarımız arasında kardeş oda ve borsa protokollerinin güncellenerek işbirliği çalışmalarının artırılması,
– Yılda iki defa bölge oda ve borsalarının belirlenecek konularda ortak eğitimler düzenlemesi,
– Yılda iki defa genel sekreterlerin katılım sağlayacağı genişletilmiş bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesidir.
Üzerinde anlaşma sağlanan gündem maddeleri katılım sağlayamayan genel sekreterlerimize gönderilerek, iştirak eden diğer katılımcılarımız ile birlikte oda ve borsalarımızın yönetim kurullarında tartışıldıktan sonra en geç Temmuz ayının ilk haftasında moderatöre ulaştırılıp, genel rapor hazırlanarak faaliyetlerin başlaması kararlaştırıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.